En elg i de vakreste farger – ØIF Arendal

En elg i de vakreste farger

Sist Svermen var på vei østover mot Elverum ble bussen beordret til å snu i Sandefjord. I 2018/2019 fikk Svermen beskjed om å oppføre seg når ØIF Arendal skulle feire sølv. Det ble gull. Det står ikke på høydepunktene mot Elverum de siste årene, skriver Ingrid og Kari Sunde i dagens supporterblogg.

Elg, elgen og Elverum hører sammen. Her har elgen blitt pyntet på best mulig måte – i rødt og sort.

Sesongens vanskeligste bortekamp nærmer seg! Det er ikke hvilke som helst oppgjør, det er kampen som er kulest å vinne og kjipest å tape. Elverum vs. ØIF Arendal og Taiga’n vs. Svermen, skriver Kari og Ingrid Sunde i dagens supporterblogg.

Kamp-nervene kom tidlig og mye sterkere enn vanlig. Det er lenge siden vi har vært i Terningen Arena. Vi må tilbake til sluttspillet sesongen 18/19. Svermenbussen var på vei 10 mars 2020, da måtte vi snu ved Sandefjord. Kommunelegen i Elverum stengte hallen for publikum pga Covid-19. Siden den gang har det blitt kamper foran tv, men nå er vi «back in business»!

Kampene mot Elverum har alltid fått frem mye følelser, både før, under og etter kamp. Vi husker godt første bortekamp som ble spilt i gamle Elverumshallen. Alle på tribunen måtte stå, Ingrid – den gang 13 år, kunne knapt se hjørnet på det ene målet, og Lars Nordberg kom med uttalelsen som enda huskes godt av alle oss! Det har vært glede og sorg, jubel og tårer, ofte i en og samme kamp. 

https://arendal.nth.webcore.no/2021/10/02/vidovic-vs-paulsen-ringer-hverandre-annen-hver-dag-men-i-helgen-er-det-telefonforbud/

Noen oppgjør vil vi bare glemme, som som siste seriekamp før sesongen ble avsluttet i desember 2020 og vi gikk på det største tapet mot Elverum i historien. Noen oppgjør er skrevet inn i minneboka for alltid, som semifinalen i cupen 2014 – der Taiga’n allerede hadde bestilt hotell i Oslo og endte opp med å spise rester etter ribbemiddagen i romjula. Morsomt var det også i seriefinalen sesongen 18/19. Da fikk ØIF instrukser på teknisk møte om hvordan de skulle oppføre seg når sølvet skulle deles ut og Taiga’n begynte å feire etter halvspilt – kampen endte uavgjort og vi ble seriemestere på grunn av ettmålsseieren i hjemmekampen. 

Elverum er favoritter, og mange har nok allerede satt to poeng inn på Elverums konto. Men, selv Elverum må spille 2 x 30 minutter før de kan begynne en eventuell feiring. Dette er noe av det vi elsker med håndball! Vi har som alltid troa, og dersom gutta i rødt og svart spiller på sitt beste, luker vekk tekniske feil og spiller med hjertet på utsiden av drakta kan det fort bli gøy i Terningen Arena! 

Vi gleder oss til tur med den beste gjengen. I tradisjonen tro skal selvsagt elgen som står foran Elgstua pyntes med de vakre ØIF-fargene. Den kler tross alt mye bedre rødt og svart enn den litt blasse hvite Elverums-drakta. 

Vi gleder oss til kamp på banen, på tribunen, og vi skal stemme i når sangen til Elverum runger over høytaleranlegget, for vi er jo nettopp det Teigen synger om: Optimist! 

GOD KAMP! 

Supporterhilsen fra Ingrid og Kari!