VIDOVIC vs. PAULSEN: Ringer hverandre flere ganger i uka, men i helgen er det telefonforbud (!) – ØIF Arendal

VIDOVIC vs. PAULSEN: Ringer hverandre flere ganger i uka, men i helgen er det telefonforbud (!)

Elverums Josip Vidovic og hans nære kompis Sondre Paulsen ringer hverandre to-tre ganger hver eneste uke. Slik har det ikke vært denne helgen.

Josip Vidovic og Sondre Paulsen har hatt mange gode stunder sammen i ØIF Arendal-drakta. Her fra 2018/2019-sesongen.

-Dette er et toppoppgjør mellom to ubeseirede lag, men vi er favoritter, fastholder Josip Vidovic før møtet med gamle lagkamerater i det TV2 Sport 2-sendte toppoppgjør søndag kveld.
– Dette blir vår første, ordentlige test i hjemlig serie, sier Paulsen som ikke har problemer med å overlate favorittstempelet til kompisen Vidovic og hans nye klubb.
– Naturlig at han mener de er favoritter, men det betyr ingenting når kampen er i gang. Hver toppkamp lever sitt eget liv, mener Paulsen som har møtt Elverum – med Vidovic som playmaker i ØIF-drakta, en rekke ganger, deriblant fire sluttspillfinaler og i seriefinaler i jakten på gull i eliteserien. Nå står det på motsatt banehalvdel.
– En duell i duellen. Utvilsomt, fastslår Sondre Paulsen.

Josip Vidovic.

Kontroversielt
Vidovic kom til ØIF Arendal før 2014/2015-sesongen og vant totalt tre seriemesterskap og et cupgull med gamleklubben. I likhet med resten av spillergruppa, ble Vidovic permittert i vår grunnet nødvendige tilpasninger grunnet corona-epidemien. Kroaten valgte da å si opp kontrakten med ØIF Arendal. Like etter ble det kjent at han hadde skrevet under en treårskontrakt med erkerival Elverum. Han erkjenner naturlig nok at det blir spesielt å møte gamle lagkamerater og særlig spillere som Sondre Paulsen og Kristijan Jurisic. Spesielt førstnevnte har han et nært forhold til.
– Sondre betyr mye for meg og er en god kamerat. Før kampen kan man kanskje tenke på slikt, men ingenting er så gøy som å slå gode kompiser. Vi skal vinne og vi er favoritter, sier Vidovic på telefon fra de dype skoger.

ØIF-veteran Sondre Paulsen og Josip Vidovic har vunnet alt ØIF Arendal har vunnet sammen, tre seriemesterskap og cuptittelen i 2014. I morgen møtes de nære kompisene ansikt til ansikt for første gang for to forskjellige klubber.

Europa
Vidovic sier likevel at kampen er mer åpen enn mange kanskje ser for seg. Selv om hans nye klubb Elverum har levert flere solide kamper i Champions League i høst og er ubeseirede i hjemlige turneringer, lever likevel toppkamper sine egne liv.
– Alle vet at ØIF Arendal vil gjøre alt for å vinne mot oss. Om man ser bort fra andreomgangen mot PAUC, har de spilt sterkt i sesonginnledningen. De har også vunnet alle andre kamper her hjemme. Ja, vi er favoritter selv om vi vet at kamper mellom Elverum og ØIF Arendal alltid preges av tøffe dueller, prestisje og mye vilje, gjentar Vidovic.
– Jeg snakker med Josip to-tre ganger hver eneste uke. Derfor blir selvfølgelig ekstra spesielt å møte ham som motspiller og ikke minst når han tar på seg Elverums hvite drakt. Vi kjenner hverandre godt og begge vil vinne duellene som oppstår oss mellom. Jeg kommer ikke til å ringe ham i helga for å si det slik. Vi er fiender frem til søndag klokken ti på kvelden, men etterpå er vi gode kompiser igjen. Sånn må det være, mener Paulsen.

Satt strek
Paulsen erkjenner at tirsdagens andreomgang borte mot PAUC var en mindre hyggelig opplevelse. Samtidig sier han at spillergruppa ikke brukte lang tid på å riste av seg skuffelsen. Paulsen sier det ikke var særlig vanskelig å snu hodet når man vet at Elverum er neste utfordring.
– Humøret var tilbake dagen derpå, men om vi ser bak resultatet var ikke den kampen så gæren likevel. Vi skjøt målvakten til verdensmester og med en normal uttelling fremover ville ikke resultatet blitt slik det ble. Vi røk ut og er ferdig med Europa og slik er det med den saken. Det er mer enn nok å konsentrere seg om hjemme også, mener han og sikter naturlig nok til toppstriden i Rema 1000-ligaen.
– Å møte Elverum krever ikke så mye mental boost. Det går av seg selv. Den biten er ikke akkurat blitt mindre når Josip står på motsatt halvdel, fastslår han.


– Kampprogrammet er så tett at vi nesten ikke rekker å evaluere en kamp, før vi går løs på neste. Elverum blir vår første test på hvor vi står her hjemme. Før forrige sesongs tap i Terningen, har vi spilt fire uavgjortkamper. Det blir dramatisk, tett og to lag som ikke gir ved dørene. Vi må opp på samme tempo som i hjemmekampen mot PAUC. Elverum har enda høyere tempo enn franskmennene har. Vi tror på konseptet vårt, og er tro mot dette. Vi må sette sjansene, være kliniske og gå hundre prosent inn i alt vi gjør. Flere spillere må holde maks-nivå og en eller begge målvaktene må holde nivået som kreves. Det er oppskriften, sier Paulsen som koblet av med barna lørdag.
– Etter Elverumskampen, venter Kolstad torsdag før Halden gjester oss neste søndag. Det går slag i slag, for kropp og hode, men vi kan ikke kjenne etter vondter. Hodet må bare skrus riktig på, så er kroppen klar.

Drama blir det garantert. For kropper og hoder og blir som oftest litt ekstra på i det som er blitt herrehåndballens klassiske mestermøte.