Dette er Kristiansand Topphåndball (KRS) – ØIF Arendal

Dette er Kristiansand Topphåndball (KRS)

Kristiansand har en rik historie håndballhistorie i norsk herrehåndball, men har de siste 15-20 årene slitt med å være et stabilt topplag på øverste nivå. Nå sikter onsdagens motstandere – i relativt ferske klubbfarger – mot topp-5 i norsk herrehåndball.

For, før det berømmelige romjulsselskapet i 2006 hos familien Øygarden, var det gamle Kristiansand IF – eller KIF, som var den ledende klubben på herresiden på Sørlandet. Etter mange år på toppnivå, gikk det beste miljøet på herresiden i Kristiansand mer eller mindre inn i en dvale. ØIF Arendals tidligere trener Frank Egeland prøvde å få opp miljøet i hjembyen, men lyktes ikke med å etablere en eliteserieklubb. KIF forble på nivå to og tre og strevde med å gjenskape historien med NM-finalen i 1980 som ledesnor for storhetstiden.
Preben Nilsen trente deretter frem en solid 1993-årgang, der dagens høyreback Øyvind Frigstad stammer fra. Men, det ble som det var i daværende Øyestad IF: talentene kom opp, men forsvant til andre eliteserieklubber.

Ny klubb
I 2019 tok en rekke ressurspersoner seg mål om å gjenreise den gamle storheten. Målet var krystallklart, nemlig å rykke opp på øverste nivå i norsk herrehåndball. Kristiansand TH ble etablert, med ny logo, farge og identitet. Tidligere ØIF Arendal-spiller Eirik Køpp ble hentet hjem fra tysk topphåndball. Førstesesongen i 1.divisjon ble ikke som planlagt. Det ville seg ikke helt i det som skulle ha blitt en jubelsesong.
Dog, våren 2020 ble tidligere landslagssjef Gunnar Pettersen hentet til Kristiansand med ett mål for øye: opprykk til Rema 1000-ligaen. Selv om det ble en amputert corona-sesong lyktes Pettersen og Kristiansand TH med planen. Dermed er Kristiansand igjen representert på øverste nivå i norsk herrehåndball.

I sommer har klubben forsterket troppen med blant andre danske Eigil Feddersen (Odense, dansk 1.divisjon), Dominic Grimstad (Haslum), nederlenderen Mark van den Beucken (målvakt fra tyske Lemgo) og polakken Michal Potoczny (polsk håndball). Tidligere Bodø-trener Tobben Evjen er ny hovedtrener.

I følge informasjonen som ligger tilgjengelig på klubbens egen nettside, sikter våre naboer i Kristiansand seg inn på en topp-5 plassering innen neste sesong.

Vi ønsker Kristiansand Topphåndball velkommen til Rema 1000-ligaen!