– Jeg er ikke overrasket over at alle peker på Elverum – ØIF Arendal

– Jeg er ikke overrasket over at alle peker på Elverum

ØIF Arendal-trener André Jørgensen Hofstøl mener erkerival Elverums budsjett er argument nok til at hedmarkingene tar storeslem i de tre hjemlige turneringene denne sesongen.

ØIF-sjef André Jørgensen Hofstøl spår at Elverum blir sterke på alle fronter denne sesongen, men ser en mulighet i cupen. Her avbildet under Skarpnes Invitational i midten av august.

– Gjennom covid-19-perioden har de fått milliontilskudd fra EHF og NHF. Elverum jobber selvsagt også godt der oppe, men konsekvensen er at de har et langt høyere budsjett enn oss andre. De kan jobbe som normalt, mens vi må bygge oss opp igjen på en fornuftig måte. De økonomiske musklene kan de bruke på å hente inn solide spillere. Derfor blir nok Elverum for sterke denne sesongen. Ser vi litt lenger frem er det flere klubber som kan ta opp kampen, mener han.
ØIF Arendal har tydelig plan om hvordan man skal overta hegemoniet i norsk herrehåndball og sikte mot toppen av nordisk herrehåndball.
– Det er derfor vi holder på, men sesongen vi går inn i nå er det mye som tyder på Elverum-dominans. Det skulle egentlig bare mangle slik budsjetter og handlingsrommet deres er om dagen, mener André Jørgensen Hofstøl.

Fellesnevner
Under Avkast torsdag kom det frem at Elverum var fellesnevneren hos samtlige eliteserietrenere for hvem som er favoritter til å vinne rubbel og bit, i det som forhåpentligvis blir en tilnærmet normal sesong uten avlysninger.
Det var riktignok noen unntak i spådommene fra eliteserietrenerne (se egen sak for komplett oversikt). Drammen, Runar og Kolstad nevnes – de to sistnevnte av seg selv, til å vinne henholdsvis NM og sluttspill. Drammen er nevnt som mulige vinner av seriespillet. Ellers står Elverum tapetsert overalt
– Det er flere lag som kan slå Elverum i en enkelt kamp, men over en hel sesong og gjennom et langt sluttspill er det ingen utfordrere slik jeg kan se.
– Jeg ser en mulighet i NM, slik situasjonen er nå, legger han til.

Mistet
En av årsakene til at han ikke flagger gull som realistisk modell denne sesongen er den totale spillerlogistikken.
– Vi har mistet fem sentrale spillere, og fått inn tre nye sentrale spillere. Oppkjøringen har vært trøblete, med langvarige og kortvarige skader. Vår inngang til sesongen er annerledes enn vi har vært vant med, påpeker han.
Elverum, Drammen og ØIF Arendal har over tid vært de ledende på herresiden. Eks-ØIF-trener Leif Gautestads Runar Sandefjord har hentet inn flere spennende spillere, som Christoffer Rambo fra tysk topphåndball.

– Runar ser ut til å ha et mannskap som kan slå alle, men jeg tror de er for tynt besatt til å stå gjennom en langt seriespill og et sluttspill som vil kreve mye. Vi er tydelig på at vi skal kjempe blant topp 4. Det har vi mannskap til, men det tar tid å sette nye relasjoner. Vi er i utfordrergruppa bak Elverum denne sesongen. Det blir utvilsomt spennende, med mange jevner kamper og et rotterace i gruppa bak Elverum. Vi skal gjøre vårt for å utvikle oss gjennom sesongen, slik at vi tar nye steg, sier han.
– Er Elverum i ferd med å stikke av, slik Larvik i sin tid og som Vipers gjør på damesiden?
– I år vil de etter all sannsynlighet være for sterke. Når verden går mot normale tider igjen, vil dette endres. Så svaret mitt er nei, avslutter ØIF Arendals hovedtrener.