ØIF ARENDAL-KONKURRENT: Bytter navn – lanserer store ambisjoner – ØIF Arendal

ØIF ARENDAL-KONKURRENT: Bytter navn – lanserer store ambisjoner

I ettermiddag lanserte en av våre konkurrenter i Rema 1000-ligaen en navnebytte. Ambisjonene er skyhøye, ifølge informasjonen klubben promoterer i sosiale medier i kveld.

På en pressekonferanse i Bergen i ettermiddag presenterte nyvinningen Bergen Håndball seg for håndball-Norge for første gang. I presentasjonen som Bergens nye klubb la ut på sosiale medier i kveld, ymtes en visjon om spill i Champions League samt skape landslagsspillere. Under pressekonferansen løftet klubbledelsen også frem behovet og håpet om å bygge en ny arena og ikke minst samle Norges nest største by på herresiden. Det kom også frem at prosessen i forkant av dagens nyhet har vært god med tanke på områdets mange klubber som i dag aktiviserer gutter på håndballbanen.
-Vi skal være en klubb for hele Bergen, var blant budskapene markedssjef og tidligere trener Andreas Gjeitrem dro frem under onsdagens pressekonferanse i Bergen – mens den nye klubblogoen med det nye klubbnavnet Bergen Håndball ikke var til å unngå.

Stor dag
– Det er en stor dag for oss. Vi er et stort steg nærmere visjonen vår, som er å skape en toppklubb som hele Bergen kan være stolt av, sa styreleder i det som nå blir hetende Bergen Håndball, Nina Cramer på pressekonferansen.
Nyvinningen overtar navnet til Fyllingen Bergen. Rent formelt gikk Fyllingen Bergen ut av allianseidrettslaget Fyllingen IL i forrige uke. I dag offentliggjorde klubbledelsen at Fyllingen Bergen er historie til fordel for et helt nytt klubbnavn, Bergen Håndball.
Ifølge klubbledelsen skal navnet og tanken om å starte på ny, gjøre det enklere å få alle klubbmiljøene i og rundt Bergen til å samles om den nyvinningen. Under pressekonferansen ble det uttrykt ambisjoner om at nyvinningen har godt håp om å bygge en ny arena rigget for håndball – og moderne krav, som kreves for å ta nye steg både i Norge og i Europa.

Champions League
I en promo-snutt, som den nye klubben har lagt ut i sosiale medier, ymtes det tydelig at Champions League er en visjon for klubben som bytter ut Fyllingen Bergens karakteristiske gule spillerdrakt med en langt mørkere, nær sort drakt. Trener Frederik Ruud sa under pressekonferansen at klubben har et klart mål om å være en topp-4 klubb i Norge.
– Det er avgjørende for oss at stammen av spillere er fra området her. Deretter skal vi hente de riktige importene, sa Ruud blant annet under ettermiddagens pressekonferanse.

Klubben la også frem planer om at kommende sesongs hjemmekamper skal spilles i en rekke haller i Bergen & omegn. Administrasjonen og den nye klubbens faste tilholdssted skal den kommende sesongen fortsatt være i Framohallen, som ligger i både Fyllingen IL og Fyllingen Bergens nedslagsfelt, Fyllingsdalen.

Vi ønsker Bergen Håndball velkommen til Rema 1000-ligaen – og ikke minst lykke til!

Våre menn møter for øvrig den ferske klubben til dyst i Framohallen 19. september og i Sparebanken Sør Amfi 15. desember.