SVELE: – Jeg synes det blir for lettvint å regne dette som en treningsturnering – ØIF Arendal
Bent Svele, TV 2 Sporten 2010

SVELE: – Jeg synes det blir for lettvint å regne dette som en treningsturnering

Tidligere i dag ble kjent at Aalborg og Bjerringbro-Silkeborg ikke kommer til Skarpnes Invitational som følge av manglende dispensasjon fra covid-bestemmelsene. TV2-ekspert Bent Svele mener manglende dispensasjon for utenlandske lag er merkelig.

Parhestene i TV2, Bent Svele og Harald Bredeli. Håndballekspert Bent Svele synes det er merkelig at arrangement som Skarpnes Invitational betraktes som treningsturnering, og dermed ikke gis dispensasjon for lag som ikke kommer fra såkalte grønne regioner/land i covid-forskriften. Foto: TV2

– For meg blir det litt rart at slike turneringer som Skarpnes Invitational blir betraktet og behandlet som treningsturneringer. Det blir for lettvint å si dette er en treningsturnering. Dette er turneringer mot topp, europeisk motstand, mener TV2 sin håndballekspert til oifarendal.no.
Tyske Magdeburg hadde ikke behov for dispensasjon, siden Tyskland for tiden er såkalt grønt, men valgte å bli hjemme i Tyskland som følger av de danske lagenes tvungne retrett.

Rammebetingelser
Våre rivaler i Elverum hadde det danske topplaget Holstebro på sin gjesteliste i en tilsvarende eliteturnering samme helg. ØIF Arendals Skarpnes Invitational, med det danske mesterlaget og sølv-finalist i Champions League Aalborg og Bjerringbro-Silkeborg på sin gjesteliste. Danmark er kategorisert som grønt og oransje i smittekartet som gjelder om dagen. Det betød at ingen av lagene kunne reise til Norge uten omfattende karantener.

– Det er merkelig. Litt rart, sier Svele som presiserer at han ikke kjenner til omfang eller type dialog både ØIF Arendal, Elverum, NHF og NIF har hatt med myndighetene underveis i prosessen.
– Rammebetingelsene endrer seg utvilsomt i negativt retning, og det blir mer krevende å prestere på det nivået både ØIF Arendal og Elverum ønsker å være på, sier Svele og tenker på viktigheten av å matching mot topp motstand for å kjenne på nivået man ønsker å konkurrere på.

Europa
– Dere skal spille EHF European League og Elverum i Champions League. Det er klart slike endringer, så kort tid før det hele braker løs, kommer til å spille inn. Jeg synes også det er trist at ØIF Arendal og håndballen mister en skikkelig god mulighet før sesongstart med å vise seg frem mot så sterk motstand som var planlagt i Arendal neste helg, avslutter den folkekjære håndballeksperten Bent Svele- som dermed ikke reiser til Arendal sammen med kompanjong Harald Bredeli. 13.-15. august likevel.
I juni ble det klart at TV2 Sport hadde sikret seg rettighetene til å sende samtlige kamper fra Skarpnes Invitational.
Daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen bekreftet tidligere i dag at det arbeides i kulissene med å få Nærbø til å komme til Arendal i en mini-variant av Skarpnes Invitational.