– Jøndal er den beste venstrekanten som har vært i Norge – ØIF Arendal

– Jøndal er den beste venstrekanten som har vært i Norge

Norges landslag møter Brasil i sin første OL-kamp i natt. Lekene blir også karrierepunktum for tidligere ØIF Arendal-spiller Magnus Jøndal. Vi har tatt en prat med hans gode kamerat – vår egen klubblegende Sondre Paulsen. Han forteller også om Jøndals skjulte talent.

Magnus Jøndal, her i aksjon mot Elverum i 2014.

– Karrieren hans taler for seg, med proffspill, gull i Bundesliga og medaljer for Norge i mesterskap. OL-deltakelsen hans topper karrieren hans, sier Sondre Paulsen som har spilt med Jøndal både på juniorlandslag og hele rekka opp til a-landslaget.

Jøndal og Paulsen debuterte på landslaget mot Tyskland i 2010. Jøndal legger opp etter de omdiskuterte lekene som starter fredag. Han ga tidligere denne sesongen beskjed om at en eventuell OL-deltakelse blir det siste han gjør som håndballspiller.

Sondre Paulsen mener Magnus Jøndal er den beste venstrekanten som har vært i Norge noensinne.

Epoke
Men Jøndal har ikke bare betydd mye for den tyske storklubben Flensburg-Handewitt og det norske herrelandslaget. Jøndal var sentral da ØIF Arendal sprengte lydmuren i 2014/2015-sesongen med cupgull og seriemesterskap. Jøndal var også sentral da ØIF Arendal forsvarte seriegullet sesongen etter.
– Hvem glemmer de vel 11 målene han tryllet inn i semifinalen i NM i 2014 mot Elverum. Det var den kampen som sendte oss til cupfinalen, mimrer Paulsen.

Målvakt
Selv om Jøndal har blitt et symbol for oppofrelse i forsvar, seriøsitet, tempo og ikke minst en skuddteknikk som betyr mål.
– Han er jo kjent som en silent assasin, da han er bombesikker i avslutningene, og samtidig veldig stille og holder seg stort sett unna rampelyset, forteller Paulsen om sin gode kamerat som akkurat nå er i OL-bobla som den japanske arrangøren legger opp til for å unngå smitte og potensiell smittespredning i OL.

Mens Jøndal er i Tokyo, er familien hans på ferie i Arendal. Selv snakker Paulsen med Jøndal på Facetime fra tid til annen.
-Men hva er det få som vet om vår tidligere venstrekant?

– Han er en meget habil fotballmålvakt, men jeg husker vel best at han klaget på forsvaret om han tabbet seg ut, humrer han.
For det er liten tvil om at det er en hedersmann som etter lekene legger opp.
– En drøm av en spiller, en trygg og dedikert familiemann.

En bedre attest går det neppe an å få. Vi ønsker vår tidligere spiller lykke til i OL i Japan!

Norge-Brasil kastes i gang klokken 0200 i natt.