SISTE: Håper på direkteplass i EHF Europan League – ØIF Arendal
Olaf Richter Hoffstad

SISTE: Håper på direkteplass i EHF Europan League

Tidligere i dag ble det bekreftet at Elverum får plass i 2021/2022-utgaven av Champions League. Det kan åpne en interessant dør for ØIF Arendal.

Kristian Rammel og ØIF Arendal spilte mot den franske storklubben HBC Nantes i kvalifiseringen til daværende EHF-cupen høsten 2019. Franskmennene vant med ett mål sammenlagt. I 2020/2021-sesongen sørget corona-situasjonen for at det ikke ble kvalifiseringsspill i det hele tatt. Nå sender Norges Håndballforbund søknad om at det nest, høyest rangerte laget på herresiden – ØIF Arendal – kan få direkte plass i gruppespillet i det som nå heter EHF European League.

– Vi har fått bekreftet at Norges Håndballforbund søker EHF om at det nest høyeste, rangerte laget i Norge kan få direkteplass i EHF European League kommende sesong. Det betyr at ØIF Arendal kan få direkte plass i gruppespillet, noe som vil betyr mye for oss, sier daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Utvikling
At våre konkurrenter i Innlandet på ny har fått billett til Champions League styrker utvilsomt norsk klubbhåndball. Jo flere norske lag som markerer seg i europacuper, jo høyere rangering og enda bedre utsikter for deltakelse i Europa. ØIF Arendal ble som kjent nummer to i årets seriespill, noe som ga status som nummer to-klubb når europacup-plassene deles ut.

ØIF Arendal skulle egentlig ha spilt kvalifiseringsspill til EHF European League i fjor høst, men måtte trekke seg fra kvalifiseringsspillet grunnet den usikre situasjonen knyttet til inn- og utreise, samt de rådende, smittevernsreglementet på det tidspunktet. Det var flere norske klubber som landet på det samme utfallet den gang. Nå åpner Norge og Europa sakte, men sikkert opp igjen.

– Vi er glad for at NHF sender inn en klar søknad om at den andre, høyest rangerte klubben får direkte plass i gruppespillet i EHF European League. Det har ikke skjedd tidligere, men vi er betinget optimister i denne prosessen. Det er mange om beinet, sier Bruun Hansen.

Det var for øvrig vår kommende motstander i Skarpnes Invitational, SC Magdeburg, som vant inneværende sesongs EHF European League.

Hvis ikke EHF ikke tildeler nummer-2 klubben i Norge direkte plass i EHF European League, må Kristian Rammel & co spille kvalifisering for å komme gjennom nåløyet kommende sesongen.

Det er uklart når en avgjørelse blir tatt i saken. Vi lover å holde dere oppdatert!