Oppdrag nesten fullført – ØIF Arendal
Frederik Børm

Oppdrag nesten fullført

Vår kommende forsvarsgeneral Frederik Børm og hans franske Istres Provence vant en overraskende stor seier i går kveld. – Nå ser det lysere ut, men plassen er ennå ikke reddet, sier Børm på telefon fra Frankrike.

Frederik Børm og hans Istres tok en sterk 32-27 borte mot St. Raphael onsdag kveld. Foto: Istres/Børms FB-side

– Jeg tror vi hadde mer å spille for enn St. Raphael, sa Frederik Børm etter 33-27 mot nevnte St. Raphael, til oifarendal.no sent onsdag kveld.

Overleve
Oppdraget er enkelt: Istres Provence har hentet inn vår kommende forsvarsgeneral, Elverum-målvakt Thorsten Fries og flere andre forsterkninger i håp om å redde plassen i den franske toppdivisjonen. Planen ser nå lysere ut enn på lenge. Istres klatret til 12.plass etter onsdagens seier mot St. Raphael (8.plass).
– Plassen er ennå ikke reddet. Ivry som ligger under oss på tabellen, vant mot Chambery. Seieren var likevel et stort skritt i riktig retning. Vi kjemper for å overleve, og det kunne man se i dag. En riktig flott lagprestasjon, sier Børm på telefon fra Frankrike.

Egeninnsats
Børm bidro sterkt til at St. Raphael lenge slet med å finne rytmen i angrepsspillet. Vår kommende danske trekker frem laget som den avgjørende faktoren i seieren.
– Laget gjorde en stor prestasjon, fastslår Børm og skryter samtidig av hans midlertidige lagkamerat Thorsten Fries.
– Han stod helt fantastisk, skryter han.
Neste sesong står på de motsatt lag i jakten etter edelt metall.

Etter ferien
Børms kontrakt med Istres går ut 30. juni. Deretter skal han lade batteriene, før han vender nesen mot Arendal i juli.
– Jeg gleder meg riktig mye til det som venter i Arendal, sier han videre.
Han vil utvilsomt tilføre ØIF Arendal erfaring. Børm har 13 landskamper for Danmark, spill i de største klubbene i Danmark og nå altså erfaring fra fransk håndball med i bagasjen til Arendal.
– Det krever mye å komme inn i en helt ny kultur og nytt miljø. Det er lærerikt og spennende å være her i Sør-Frankrike, avslutter Frederik Børm.

Hans Istres møter Limoges – klubben som ryktes å ansette svenske Ljubomir Vranjes (tidligere trener for blant andre Flensburg, Veszprem, Ungarn, Kristianstad) som ny hovedtrener, lørdag ettermiddag. Limoges ligger på 9.plass før oppgjøret, á poeng med St. Rapahel. Istres har tre kamper igjen av seriespillet. Med seier lørdag, vil oppdraget om å redde plassen nesten være fullført.