EM-kvalifisering: Spiller hjemmekampene i Latvia – ØIF Arendal

EM-kvalifisering: Spiller hjemmekampene i Latvia

I kveld åpner de norske landslagsherrene og tidligere ØIF Arendal-spiller Magnus Jøndal miniturneen i Latvia med bortekamp mot vertslandet. I morgen spilles returoppgjøret mot Latvia, før Italia er motstander søndag ettermiddag. Grunnet pandemien spilles alle kampene i det baltiske landet.

Tidligere ØIF Arendal-spiller Magnus Jøndal og de norske håndballgutta spiller EM-kvalifisering mot Latvia i kveld. Latvia venter også i morgen, før Italia er motstander søndag. Jøndal legger som kjent opp etter årets sesong, men skal avslutte med deltakelse i OL i Japan til sommeren.

– Dette er kamper Norge skal vinne. Latvia har flere gode spillere, men vi er et bedre lag enn dem og har bedre bredde. Vi skal ta dem på alvor og spille godt i forsvar, få målvaktsredninger og kontre inn enkle mål, sier landslagssjef Christian Berge til handball.no før kveldens EM-kvalifiseringskamp.

2,14 meter
For de som ikke har fulgt internasjonal herrehåndball tett de siste årene, kan kveldens kvalifiseringskamp by på håndballsportens gigant på tv-skjermen – bokstavelig talt. Latvias høyreback, Dainis Kristopans, er en egen attraksjon. Den latviske giganten spiller til daglig i olje-finansierte Paris Saint Germain.
– Men han er ikke den raskeste spillere, sier vår egen gigant, Sander Sagosen til handball.no.

Åpen vei
Norge vant for øvrig borteoppgjøret mot Italia. Norge har allerede spilt sine kamper mot Hviterussland. Der spilte Norge med det som ble kjent som b-landslaget grunnet både pandemi og at kampene mot hviterussene ble spilt i forkant av VM i Egypt. I de tre kampene stiller Norge med sine beste menn.

Kveldens kamp mot Latvia starter 18:40 og sendes på V4/Viaplay, mens torsdagens kamp mot samme nasjon sendes på TV2 Zebra/TV2 Sumo (klokken 18:15) med Bredeli og Svele bak mikrofonene. TV2 sender Norges kamp mot Italia søndag klokken 18. EM i 2022 skal etter planen spilles i Ungarn og Slovakia.