Hermann Vildalen har sagt opp sin kontrakt – ØIF Arendal

Hermann Vildalen har sagt opp sin kontrakt

ØIF Arendals venstreback, Hermann Vildalen, har sagt opp sin kontrakt med klubben. Kontraktsoppsigelsen medfører at Hermann har spilt sin siste kamp for ØIF Arendal i alle fall i denne omgang.

Som følge av den pågående korona-pandemien og det inntektsbortfallet som følger av nedstengningen av idrettens aktiviteter, har ØIF Arendal sett seg nødt til å permittere ansatte. Pr. i dag er nesten alle spillerne og trenerne permittert 100%. I tillegg har man gått til permittering av klubbens administrasjon (noen i 50% og noen i 100%) og alle ansatte i café (100%).

I motsetning til alle som er ansatt i administrasjon og café er spillerne ansatt i det som er tidsbegrensede avtaler. Derfor hører man ofte om ett, to, tre eller kanskje til og med fire års kontrakter for spillere og trenere. Men når klubber går til permittering, da løper man også en risiko. Spillerne kan da si opp disse langtidskontraktene med bare 14 dagers varsel.

Og det er nettopp denne muligheten som Hermann Vildalen nå har benyttet seg av. Akkurat som Josip Vidović, André Bergsholm Kristensen og Hermann Gjekstad har gjort tidligere.

– Det hører med til den profesjonelle delen av idretten at partene benytter seg av de mulighetene som til enhver tid oppstår. ØIF Arendal har brukt sin rett og plikt til å redde klubbens økonomi gjennom å ty til permitteringsverktøyet. Det har vært et helt nødvendig tiltak. Korona-pandemien har medført helt ekstraordinære inntektstap som ikke kan hentes inn på annen måte enn å redusere kostnader, forklarer daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

– Klubbens ledelse, både administrativt og politisk, har vært fullt klar over hvilken situasjon vi setter både spillerne og klubben i når man tyr til permittering. Det er også endel av de profesjonelle overveielsene man gjør i forkant av gjennomføring av slike tiltak, forklarer han.

Hermann Vildalen har heller ikke hatt noen enkle vurderinger og har brukt mye tid på å komme frem til en vanskelig beslutning.

– Jeg har sagt opp kontrakten min fordi jeg føler at dette er noe jeg og min karriere trenger nå. Jeg har lyst til å bli så god som mulig og sånn jeg vurderer det helt personlig så trenger jeg noe annet akkurat nå.

Den tøffe beslutningen til tross, har han mye godt å si om ØIF Arendal.

– Jeg er veldig glad for at ØIF Arendal hentet meg fra Danmark og ville satse på meg den gang. Og dette er virkelig ikke en gøy avgjørelse å ta for jeg har utrolig respekt for klubben. Både for spillerne, lederne, trenerne, det fantastiske støtteapparatet og selvfølgelig supporterne.

– Jeg ønsker både klubben og alle gutta lykke til videre. Vi sees jo garantert igjen, avslutter han sympatisk.

Når vi spør ØIF Arendals daglige leder om det er malurt i begeret når oppsigelsen kom svarer han dette.

– Absolutt ikke. Selvsagt en liten tur i kjelleren var det. Det oppleves alltid som et knyttneveslag når seriøse og dyktige medarbeidere ønsker å gå andre veier. Hermann er en fantastisk seriøs idrettsutøver. Men når ting får lagt seg og de umiddelbare følelsene blir avdempet, så er det også slik at det ligger mange muligheter i det at noen dører lukkes. ØIF Arendal har helt plutselig fått et stort handlingsrom når det kommer til fremtidige sportsbudsjetter som resultat av fire avganger fra dagens spillertropp. I det ligger det mange nye og spennende muligheter.

– Vi var i ferd med å ta godt innpå omsetningen til Elverum før pandemien. Noe som ga oss handlekraft og gode muligheter i spillermarkedet. Og ikke minst ga det oss mulighet til å lage gode rammebetingelser for spillerne til å være mer fulltids håndballspillere. Vi er satt tilbake som følge av samme pandemi, ingen tvil om det. Men når den er helt over kanskje i 2022, når vi kanskje fra 2023 ser en «dobbelt» så stor Sparebanken Sør Amfi og når nye muligheter også åpner seg i sponsormarkedet med batterifabrikk, nye næringer og mange tusen flere håndballinteresserte har flyttet til Arendal.

-Da går det ikke an å være annet enn veldig optimistisk når man tenker på det å satse elitehåndball fra Arendal. Og på veien ditt er det ledelsens «fordømte» plikt og ikke kjøre klubbens økonomi over styr i et kortsiktig perspektiv, men sørge for at alle beslutninger er investeringer i fremtiden. Da får det være at vi må leve med noen kjipe situasjoner til vi står rakrygget igjen i post koronatider. Den tid kommer. Og da vil prestasjoner og titler smake så inderlig vel!

– Men akkurat nå ønsker vi bare Hermann Vildalen masse lykke til med nye utfordringer. Vi gleder oss til å følge han videre selv om det ikke blir i ØIF Arendal-drakten.