Skadeoppdatering på Vildalen og Lindström – ØIF Arendal

Skadeoppdatering på Vildalen og Lindström

Siste nytt på langtidskadene til Hermann Gabriel Ranneberg Vildalen og Richard Harry Marc Lindström.

Både Hermann og Richard misset store deler av fjoråret sesong på grunn av skade.

Hermann har vært ute fra starten av oktober og har siden ikke spilt kamper for ØIF Arendal. Han har allikevel vært å finne på samtlige treninger og har fått kastet en del med ballen etter skaden.

LES OGSÅ
Hermann Vildalen opererte kneet!

Skaden til Hermann er litt vrien. Situasjonen er slik at skaden nødvendigvis ikke er så alvorlig lenger, men heller ikke helt bra. Hermann kan løpe og trene, men får smerter når det kommer til øvelser og treninger som krever eksplosivitet og mye bevegelse. Dermed er det vanskelig å si når han er tilbake, sier ØIF Arendal lege og kiropraktor Nicolay Cornelius Høst

– Vi jobber mye sammen med landslaget i forbindelse med Hermann og vi er alle tydelige på at han skal få ro, slik at han kan ta dette steg for steg og gradvis komme tilbake.

Hovedpersonen selv er stadig optimistisk

– Jeg trener godt nå, men sliter litt med det Nicolay sier. Det krever mye av kroppen å spille håndball, så jeg kan ikke forhaste meg. Det får ta den tiden det tar, sier Hermann Vildalen.

Richard har fra midten av desember vært ute med vond rygg. Han fikk den gang konstatert brudd i ryggen.

Richard har begynt å trene ganske normalt og er klar når oppstarten begynner. Det har vært en god utvikling og et godt samarbeid sammen med sykehuset, sier Nicolay.

LES OGSÅ
Richard Lindström ute i lang tid!

En fordel med koronaviruset

Fysisk trener Hans Olav sier at gutta har trent godt og at Koronaviruset egentlig har vært en fordel for Hermann og Richard i henhold til skadene.

– Gutta har fått litt mer tid og ro på opptreningen. Ettersom at en ikke helt har visst når sesongoppkjøring skal starte.

Hans Olav er klar på at det ikke har vært vanlig trening for guttene, men programmer med øvelser som har vært tilpasset skadesituasjonene.

– En skal tenke på at slike situasjoner som dette ikke bare går utover den fysiske formen, men også den psykiske. Mentalt er det tøft å være skadet i en lengre periode, men gutta har vært fantastisk flinke til å holde motet oppe.

F.V Hermann og Richard i aksjon for ØIF Arendal.