Fransk toppklubb frykter konkurs! – ØIF Arendal

Fransk toppklubb frykter konkurs!

Den franske storklubben Montpellier sier at de har store økonomiske problemer dersom starten av neste sesong skal gå uten tilskuere.

I midten av april måtte Montpellier sammen med resten av lagene i den franske ligaen gi opp med å få spilt ferdig sesongen.

All sport er i likheten med Norge stoppet helt og franskmennene må smøre seg med tålmodighet før de får sjansen til å se håndball igjen. Frankrikes statsminister Édouard Philippe, har sagt at det ikke blir noe form for profesjonell sport før september og at det da vil spilles uten tilskuere.

Montpellier ble nummer 4 i årets sesong av Lidl Starligue og skal spille i EHF nyeste E-cup, EHF European League sammen med ØIF Arendal til høsten.

Dersom neste sesong starter uten tilskuere så har vi et alvorlig problem, sier presidenten i Montpellier Julien Deljarry til franske Midi Libre.

Han fortsetter…

– Det kan bli store økonomiske konsekvenser for klubbene hvis vi ikke får hjelp.

Julien Deljarry går langt i å mene at samtlige klubber i den franske ligaen vil slite dersom det fortsetter som nå…

– Jeg er nervøs. Hvis vi ikke kan gjenoppta håndball under normale omstendigheter, eller hvis staten ikke øker sin økonomiske kompensasjon så vil vi alle gå konkurs.

Avbruddet denne sesong har allerede presset klubbene og selv om vi vi får hjelp, så vil fokuset for den kommende sesongen være å sikre oss økonomisk, sier Julien Deljarry.

Han er klar på sine tale at TV-Rettighetene ikke er nok for at klubben skal unnvære en potensielle krise.

– TV-rettighetene representerer bare 3-4 prosent av klubbens budsjett. Hvis vi ikke får spille foran publikum og ikke får kompensasjonen så blir det nesten umulig å spille, forteller han videre til til RMC Sport.

Han får støtte fra sin konkurrende kollega, Gaël Pelletier president i HBC Nantes.

– Det gir ikke mening å spille uten publikum. Det er som å be sangere og skuespillere om å opptre foran en tom sal.

I likhet med her hjemme har flere av klubbene i Frankirke opplevd stor støtte fra supporterne. Det er tydelig at flere gleder seg til viruset forsvinner og det blir mulig å spille håndball igjen…

Les resten av saken på danske tv2 sine sider.

castelle meny 1 mai