Spansk liga avslutter sesongen – Barça utnevnes til mestre! – ØIF Arendal
Barca

Spansk liga avslutter sesongen – Barça utnevnes til mestre!

Den spanske ligaen gir opp med å få gjennomført resten av sesongen, pressemeldingen kom sent mandagskveld. Barça blir dermed utnevnt til mestre!

I likhet med andre store europeiske håndballturneringer så har den spanske Liga ASOBAL prøvd å finne potensielle muligheter for å få spilt ferdig sesongen. Seint mandagskveld kom meldingen om at serien vil avsluttes midtveis.

– Det er en ganske rar situasjon. Vi kan ikke gjøre så mye mer. Vi har gjort jobben vår og avgjørelsen er ute av våre hender, sier trener Xavi Pascual til spanske toppklubbens nettside.

Vi skulle ønske vi kunne ha avsluttet sesongen på en ordentlig måte. At vi kunne stå igjen som mestre med at resultatene kunne gjenspeile det som skjedde på banen. Vi har spilte bra til nå, men vi må forstå at det er ting som er viktigere enn håndball og sport for øyeblikket.

Med denne tittelen har Barcelona nå vunnet den spanske ligaen 27 ganger og dette er den tiende gangen på rad (!) at de blir mestre.

Barcelona hadde ikke tapt en eneste kamp da sesongen ble avsluttet. Dermed hadde de maks med poeng etter 19 kamper, som var 38.

tabell spania

LES OGSÅ:
Dette er EHF-European League!

LES OGSÅ:
Fransk toppklubb frykter konkurs!

Ingen europaspill og ingen nedrykk

3 plassen La Rioja skal imidlertid ikke spille europeisk håndball neste sesong, selv om de kom på 3 tredje plass når sesongen ble avsluttet.

EHF-European League plassen går til Benidorm, som endte på andreplass i Copa del Rey (Den spanske cupen), og til Ademar Leon og Bidasoa Irun, som lå på andre- og tredjeplass etter første del av sesongen.

Selv om Huesca og Morrazo Cangas inntar henholdsvis 15. og 16. plass i Liga ASOBAL så betyr ikke det at de rykker ned.

Den spanske håndballligaen skal utvides, noe som betyr at Cisne og Villa de Arande er nye lag som kommer opp til sesongen 2020/2021. Fra neste sesong vil det være 18 lag i den beste spanske serien, Liga ASOBAL.