SISTE: Kristijan lånes ut til fransk klubb – ØIF Arendal

SISTE: Kristijan lånes ut til fransk klubb

Vår eminente målvakt Kristijan Jurisic lånes ut til toppstrid i fransk håndball frem til 1.juni. Vår eminente målvakt er fornøyd med at ØIF Arendal gir ham muligheten til et lite fransk eventyr.

Jurisic skal spille for Nancy frem til 1. juni. Den franske ligue 2 klubben kjemper om opprykk til den franske toppdivisjonen. Da Nancys førstemålvakt nylig ble skadet, fikk Jurisic en henvendelse som han drøftet med ØIF Arendals klubbledelse.
-Da henvendelsen kom, drøftet klubben og meg dette på en åpen og god måte. Her oppe skjer det ikke så mye om dagen. Derfor passet dette fint for meg. Jeg kommer til en klubb som virker solid og profesjonell, sier han videre.

Utlån
Jurisic har ikke tidligere spilt profesjonell håndball utenfor Norges grenser. Selv om det franske eventyret forhåpentligvis avsluttes med opprykksjubel – og en gode dose med erfaringer rikere, blir han igjen å finne i Sparebanken Sør Amfi når vi skriver juni måned.
— Målet er at jeg skal få en fin opplevelse og å vokse som målvakt. Jeg er veldig fornøyd med at ØIF Arendal gir meg muligheten til å oppleve et lite eventyr som dette , sier en fornøyd Kristijan Jurisic som snart setter seg på flyet, til det som i norsk målestokk er en storby med rundt en halv million innbyggere.
Trener André Jørgensen Hofstøl er glad på elevens vegne.
-Denne muligheten passet godt for begge parter. Når Kristijan kommer tilbake, tar han med seg mer erfaring, kompetanse og opplevelser som gjør ham til en enda bedre målvakt, sier Jørgensen Hofstøl.

Stø i fransk
Selv om Jurisic påberoper seg to år med fransk fra ungdomsskolen, blir det en bratt læringskurve hva fransk språk angår de neste månedene.
– I påsken har det blitt litt Poirot på tv’en for å friske opp den lille fransken jeg kan. Det fine med idrett er at håndballspråket er universelt. Jeg er hentet ned for å redde nok baller, men jeg får sikkert lært meg nok fransk til å gjøre meg forstått, sier han.
Selv om Jurisic etter planen debuterer for den franske klubben neste fredag, blir det lite med cafeliv og fransk kultur utenom det som skjer i leiligheten og på treningsfeltet. Frankrike har som kjent et enda kraftigere trykk på smittevern enn Norge.
– I Frankrike er det full lock-down med portforbud om kvelden og natta. Jeg har fått forsikringer om at opplegget rundt smittevern i klubben er solid. Det er klart at man tenker sitt når man reiser fra Norge og til et land som er enda hardere på dette området. Men, jeg gleder meg til et lite eventyr i Frankrike, avslutter Kristijan Jurisic.