Våre overmenn fra 2019 med skrell i Champions League – og litt dansk jubel – ØIF Arendal

Våre overmenn fra 2019 med skrell i Champions League – og litt dansk jubel

Det franske storlaget Nantes beseiret våre menn med kun ett mål over to kamper i kvalifiseringen til EHF-cupen høsten 2019 – kun måneder før corona skulle skrive ny historie. I går tok Kong Lazarov og hans medsammensvorne seg videre til kvartfinalen i Champions League.

Kiril Lazarov og Nantes vant med minst mulig margin over to kvalik-kamper mot ØIF Arendal til EHF-cupens gruppespill i 2019. Her diskuterer vår egen Luka Panza og Lazarov etter kampen i Sør Amfi i november 2019.

Nantes vant sammenlagt i dobbeltoppgjøret mot polske Kielce. Gårsdagens 34-31 seier i borteoppgjøret mot den polske storklubben, sørget altså for avansement etter at polakkene vant 25-24 i det første oppgjøret.

Sentral for franskmennene var nok engang Kiril Lazarov, mannen som fyller 41 år (!) 10.mai. Det franske laget har brorparten av de samme spillerne i dagens tropp som de hadde da de vant mot ØIF Arendal.

Dog, det var ikke bare eldre herrer som var i aksjon i den gjeveste europacupen i går kveld. THW Kiel med vår egen Sander Sagosen og Harald Reinkind gikk også videre på bekostning av ungarske Pick Szeged (33-28 og 33-28 over to kamper).
Selv om det hevdes fra eksperthold at Nantes’ sammenlagtseier over Kielce var en bombe, var det neppe noe annet som er mer betegnede enn Aalborg og Sebastian Bartholds sammenlagtseier over Porto.
Gårsdagens seier 27-24 holdt akkurat mot 32-29 tapet i Porto sist onsdag – på flere scorede bortemål.

I kveld avgjøres resten av kampene, som alle vises på Viasats plattformer:
Brest (Hviterrussland) – HC Motor (Ukraina) klokken 18:45
Veszprem (Ungarn) – Vardar (Makedonia) klokken 18:45
Paris (Frankrike) – Celje Lasko (Slovenia) klokken 20:45


Kent Robin Tønnesen spiller i ungarske Veszprem. Om hans ungarske lag tar seg videre, blir det med andre ord åtte nordmenn representert i kvartfinalene i Champions League. Flensburg med vår egen tidligere spiller Magnus Jøndal, Johannessen, Bergerud og Rød) gikk videre på bekostning av Zagreb, selv om ingen av kampene ble spilt grunnet smittevern og corona i troppen.

Elverum røk som kjent ut av CL etter to større tap for Barcelona.