Mens vi venter: Alt er ikke mørkt frem til 12. april – ØIF Arendal
logo

Mens vi venter: Alt er ikke mørkt frem til 12. april

Selv om håndballen og samfunnet går inn i en ny tung periode frem til 12.april, skjer det likevel nok til at håndballabstinensene kan en dose med lykkelig påfyll.

Myndighetene kom tirsdag kveld med nye, kraftige innstramminger for hva bevegelsesfrihet og andre tiltak for å redusere smittetrykket fremover angår. 12.april er for øvrig startskuddet som gjelder, som et utgangspunkt for om i det hele tatt blir mulig å få et sluttspill denne våren.


Men, det er likevel flere ting vi kan glede oss over, mens vi venter på både varme og normale håndballtider igjen:
Påsken byr ikke bare på tid for ettertanke, en påskehare på vidvanke og ikke minst god tid til å kose seg sammen med nærmeste familie.

Elverums Endre Langaas (til høyre) og hans lagkompiser skal prøve på det umulige langfredag og andre påskedag: Da står nemlig Barcelona for tur – i Barcelona – i playoff-kampene i Champions League. Her viser vår egen Laurits Rannekleiv muskler mot nettopp Elverum for to år siden.Langfredag og 2.påskedag
Det er også tid for håndball. Sett med norske øyne er Elverums to kamper mot Barcelona i Champions League et gigantisk påskeegg, som kan løfte litt på stemningen i de tusen hjem. Vel er ØIF Arendal og våre hvitkledde venner fra Innlandet konkurrenter på banen, men når norske klubber spiller i Europa heier vi frem hverandre.
Så vidt oss i nettredaksjonen bekjent, har det ikke vært spilt viktige kamper på en langfredag på lange tider. Elverums første oppgjør mot Barcelona spilles altså langfredag 2. april klokken 18:45 i Barcelona.
Andre påskedag går returoppgjøret i samme by, for å tilfredsstille de stramme retningslinjene for karantene og smittevern. Kampstart andre påskedag er også 18:45. Kampene blir sendt på Viasat.

Helgens meny
Men, for håndballelskere er neste fredag altfor lenge til. Viaplay har satt sammen en skikkelig forrett fra det beste tysk håndball kan by på.
Lørdag kan starten på påska markeres med vår tidligere spiller, Magnus Jøndal og hans Flensburg-Handewitt vs. Sander Sagosens Kiel. Det nordtyske derbyet er legendarisk og kanskje oppgjørene som skaper mest engasjement, foruten galskapen som skjer når de makedonske klubbene Vardar og Metalurg Skopje møtes til dyst.
Så førstkommende lørdag er det V Sport 1/Viaplay klokken 18 – ispedd dagens pizza og hjertepumpe, som gjelder. Det blir rett og slett et forrykende oppgjør med en haug med nordmenn i hovedrollene.
Etter ryktene skal Peder Seiersted kommentere oppgjøret – en opplevelse i seg selv.

Søndag
Søndag fortsetter den tyske håndballfesten. 13:25 spilles TVB Stuttgart mot SC Magdeburg. Sistnevnte har som kjent Christian O’Sullivan som arkitekt, før søndagen fortsetter med Frode Hagen, Glenn Solberg og Frode Scheies gamleklubb HSG Nordhorn Lingen mot eks-klubben til Halden-trener Jan Thomas Lauritzen, TUSEM Essen. 15:55 er kampstart der.

Så påska blir ikke så gal likevel. Det er jo håndball på tv!