SISTE: Dette skjer med sluttspillet – ØIF Arendal

SISTE: Dette skjer med sluttspillet

Norges Håndballforbund setter døra på gløtt for sluttspillet, men da må en rekke corona-brikker først falle på plass.

Forbundsstyret i NHF vedtok en rekke saker på ettermiddagens møte, deriblant at seriespillet stoppes – med halvspilt tabell som stående resultat, noe som resulterer i sølv til ØIF Arendal, bronse til Drammen og gull til Elverum. Men, hva skjer med sluttspillet?

Norges Håndballforbund har ikke blåst bort håper om topphåndball på denne siden av sommeren. Om sluttspill-klubbene får en lengre, uavbrutt treningsperiode bak seg, kan det bli sluttspill fra mai av. Her fyrer vår egen Lars H. Jacobsen av en suser mot Kolstad. Arkivfoto.

Selv om seriespillet som ventet, og som er i tråd med anbefalingene til interesseforeningen Norsk Topphåndball, ble avblåst, setter NHF døra på gløtt for at det kan bli en real håndballfest og sluttspill i midten av mai og frem mot sommeren.

Ifølge NHF blir et eventuelt sluttspill tidligst blåst i gang 12. mai – få dager før nasjonaldagen i mai.

En forutsetning for at sluttspillet i det hele tatt kan avvikles, er at samtlige kvalifiserte lag får en stabil opptreningsperiode på rundt én måned før første sluttspill-kamp. Deltakende lag i sluttspillet skal også ha hatt anledning til å spille treningskamper minimum to uker før første obligatoriske kamp i sluttspillet.
Det betyr at forbudet mot fellestrening i områder der sluttspill-lagene befinner seg, opphører 11. april, samt at det gir gitt muligheter for treningskamper i én drøy måned før sluttspill-kampen er tenkt blåst i gang.
Lagene i Viken og Telemark og Vestfold har som kjent ikke anledning til å trene sammen frem til og med 11.april.
– Vi står i en tid hvor godt over en tredjedel av alle topphåndballklubbene ikke en gang kan trene sammen. Vi vet ikke når retningslinjene tillater gjenåpning, og lagene må også få en treningsperiode før kampaktivitet. Vi legger til grunn at denne perioden må være på omtrent fire uker for hvert lag, sier håndballpresident Kåre Geir Lio til handball.no.

Artikkelen fortsetter etter annonsen

Dersom det ikke åpnes for normal trening igjen fra 12. april, vil Forbundsstyret gjøre en ny vurdering av situasjonen, heter det videre ifølge NHF.
– Basert på de tilbakemeldingene vi har fått etter en god dialog med samtlige klubber, og deres organisasjon Norsk Topphåndball, er forbundsstyret uansett samstemt om at det ikke er riktig å sette en sluttstrek for sesongen her og nå. Dersom hallene åpner igjen i løpet av april, og myndighetene tillater kampgjennomføring, vil det være mulig å spille mye god topphåndball før sommerferien, sier Lio videre til eget nettsted.