SESONGAVSLUTNING FORELØPIG I DET BLÅ: Nå venter alle på Erna – ØIF Arendal

SESONGAVSLUTNING FORELØPIG I DET BLÅ: Nå venter alle på Erna

Det var ventet at Norges Håndballforbund (NHF) fredag ville offentliggjøre hvordan sesongavslutningen skal gjennomføres. Det skjedde ikke. Årsak: NHF venter på hva myndighetene bestemmer seg for av tiltak og anbefalinger.

Tomt i Sparebanken Sør Amfi.

Fredag varslet NHF overfor toppklubbene i de to øverste divisjonene at avgjørelsen om hvordan og når sesongavslutningen blir drøyer ut i tid.

Vil vite mer
Forbundsstyret ønsker å ha de siste vurderingene fra regjeringen tilgjengelig og med seg i vurderingen før det endelig konkluderes, heter det i e-posten samtlige toppklubber på de to øverste nivåene mottok fredag ettermiddag.
I praksis betyr det at NHF, Norsk Topphåndball (NTH) og samtlige klubber nå venter på at regjeringen skal mene noe konkret, og gi tydelig signaler om hva som er mulig og ikke. I mellomtiden har Oslo og Viken kommet med de mest inngripende tiltakene siden pandemien entret kongeriket for et år siden. Regjeringen har tidligere varslet at det kommer ny informasjon vedrørende vurderinger rundt gjenåpning av toppidretten medio mars. Det er nettopp «medio mars» som foreløpig kan strekkes fra og med i dag og fremover. For mandag kveld forelå det ingen signaler, som gjør det mulig for klubbene og planlegge resten av sesongen.

Strid
Norsk Topphåndball (NTH), som er interesseforeningen for norske toppklubber, vedtok i slutten av februar å anbefale stopp i seriespillet, med tabellene etter halvspilt sesong som gjeldende resultat. Styret i NTH vedtok også å anbefale en løsning der man hopper direkte sluttspillet, og at dette blir gjennomført etter påske.
I etterkant av denne anbefalingen, som ble gitt Norges Håndballforbund og forbundsstyret, gikk Elverum og Fyllingen hardt ut mot egen interesseforening på TV2. Daglig leder i Elverum, Mats Fredriksen sa blant annet dette i følge TV2:

– Klubbene er ikke enige om dette. Det er veldig splittet. Av de 13 lagene i eliteserien, så var det seks klubber som stemte imot det forslaget og heller ville gjennomføre sesongen så langt det lar seg gjøre, sier daglig leder i Elverum Håndball, Mads Fredriksen, til TV 2, og poengterer:
– NTH sitt styre har landet på en innstilling som ikke er forankret i klubbene, sa han ifølge TV2.

Forbanna
Dette fikk ØIF Arendals daglige leder, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til å tenne på alle pluggene.
– Alle klubber har egeninteresser. De aller fleste vil bruke sin tabellsituasjon til å vurdere saken. Jeg synes det er langt utenfor det som er fair play når klubber velger å kritisere dette, sa han til TV2 etter at det ble klart at Elverum offentlig valgte å gå mot egen interesseforening.
Å presse NHF gjennom slike utspill, synes Bruun Hansen var direkte ufint.
– Vi har NTH for å ivareta klubbenes interesser, de gjør bare jobben sin. Det synes jeg vi skal respektere, derfor var det ufint å gå til media med dette i forkant, sa han videre.

Men, avgjørelsen som alle ventet på sist fredag kom aldri. I mellomtiden venter alle på Erna. Sesongavslutningen er med andre ord i det blå.