Permitterer spillere og trenere på ubestemt tid – ØIF Arendal
logo

Permitterer spillere og trenere på ubestemt tid

ØIF Arendal permitterer spillere og trenere på ubestemt tid. – Dette er utvilsomt krevende, sier styreleder Erik Smedsrud.

På grunn av smittevernsituasjonen er det ingen aktivitet i ØIF Arendal om dagen.

-Når det ikke er anledning til å spille kamper og ikke mulighet for å trene felles på grunn av nasjonale og lokale smittevernregler, står klubben uten aktivitet. Vi vet heller ikke når aktiviteten starter opp igjen. Derfor er spillerne våre permittert 100% på ubestemt tid, sier styreleder i ØIF Arendal Erik Smedsrud.

Ikke aktivitet
Norges Håndballforbund vedtok tidligere denne måneden at samtlige offisielle kamper i topphåndballen blir utsatt til etter påske. Arendal Kommune vedtok kraftige tiltak 6. mars, blant annet stans i alt av fellestreninger inne og ute. Eliteidretten ble ikke skånet. Smedsrud erkjenner at situasjonen er krevende.
– Å gå til det skritt å permittere spillere og trenere satt langt inne, men vi hadde ikke noe valg. Dette er utvilsomt krevende. Situasjonen rundt oss får vi ikke gjort så mye med, medgir han.


Ventet
Klubbens styre vedtok for få uker siden å permittere brorparten av klubbens administrasjon. Daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen ble permittert i 50%.
Klubbens styre har tidligere varslet at det må spares ytterligere én million kroner for å holde klubbøkonomien flytende. Varsel om permittering til spillergruppa og trenerapparatet ble sendt ut mandag. Klubben har med andre ord behov for å spare penger.
-Nå må vi komme oss gjennom dette, komme styrket ut i andre enden og håpe at smittesituasjonen rundt oss endrer karakter, avslutter styreleder Erik Smedsrud.

ØIF Arendal har tidligere i corona-krisen fått tildelt midler fra de såkalte krisepakkene. Innholdet i myndighetenes «krisepakke 4» er ennå ikke avklart.