ØIF Arendal trekker permitteringene til lagets studenter – ØIF Arendal

ØIF Arendal trekker permitteringene til lagets studenter

– Når krisepakken til studentene ble klar forstod vi at noen av våre ville ende opp helt uten inntekt, derfor har vi trukket permitteringene og klubben tar heller den kostnaden, forklarer daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Regjeringen har bestemt at studenter og skoleelever som har inntekter, ikke får dekket disse med dagpenger. Studentene er i utgangspunktet tilbydd å kunne låne mer penger, samt får utbetalt stipender tidligere. Det medfører utfordringer for flere av ØIF Arendals spillere.

– Dette har vært litt som å spille «JokerNord», forklarer ØIF Arendals administrasjonssjef Ole Aasen. Her blir reglene til mens «spillet» går.

– Vi har tidligere lovet spillerne og komme tilbake med løsninger når vi ser hvilke konsekvenser det får for hver enkelt. Noe vi også er lovpålagt å gjøre når man bruker permitteringsverktøyet, forklarer Ole og Bjørn-Gunnar.

Og sist uke ble det klart at studentene altså ikke fikk dekt noe av sin inntekt gjennom dagpenger.

– Spillerne ble varslet umiddelbart når dette var avklart. Og vi tilbydde dem at klubben dekker det de skulle ha fått via dagpengeordningen. Det betyr at spillerne har fått tilbud om og takket ja til 80% av normal lønn i den perioden hvor arbeidskollegaene også er permittert.

Det er tre av ØIF Arendals spillere som er i en slik situasjon.