Det handler ikke om revansje, men å revansjere seg! – ØIF Arendal

Det handler ikke om revansje, men å revansjere seg!

Bare la det vare skrevet med det samme. NM-semifinalen kan ikke revansjeres. Med mindre man vil oppfatte sportslige resultater som USAs president oppfatter valgresultat, er den kampen tapt. Det handler ikke engang om å revansjere noe i forhold til Nærbø. Det handler om å revansjere egne prestasjoner – og ingenting annet!

Som ØIF Arendal supporter er det lov å være skuffet. Helt oppriktig. Det er lov til å være særdeles skuffet. ØIF Arendal kommet ut av nok en landslagspause med resultater godt under pari. Og taper både en NM-finale og terreng i serien.

Årsaken til det handler først og fremst om individuelle prestasjoner langt under pari og som i sum ga et nærmest kollektivt «breakdown». Men akkurat som klubben, trenere og gutta, må man også vi som supporter legge tapte slag bak oss. Det handler om å bli offensiv gjennom å se nye muligheter. Og ikke minst se de muligheter som kommer gjennom dagens kamp.

Marinko Kurtović har annonsert at dagens kamp ikke kan komme fort nok. Mer offensiv er det ikke mulig å bli. Vi vet at både trenere og spillere har jobbet «beinhardt» denne uken for å gå den mentale milen.

For alle som følger ØIF Arendal og som har fulgt gutta gjennom høsten, vet at det ikke handler om prestasjonsevne. Gutta har i flere kamper visst at de er mer enn gode nok. Det handler om å klare å mobilisere sin beste versjon av seg selv. Gå den «mentale milen». Og det handler, som det alltid gjør i lagidrett, om å gjøre det kollektivt på banen samtidig. Det handler om fremdragende samhandling for å skape fremdragende resultater!

Opp i det hele handler det også om å treffe rette «tenningsnivå». For mye av slikt, kan være like utfordrende som for lite. Og sett i betraktning hva dagens kamp mot Nærbø rent faktisk betyr for utgangspunktet for resten av sesongen, er det kanskje mer sannsynlig med en overtenning enn noe annet.

I dag handler det utelukkende om å revansjere seg selv. Hver og en individuelt. Og så kollektivt.

Vi spår at i dag kommer vi til å se en helt annen versjon av ØIF Arendal enn vi har gjort siste periode. Den jobben som laget har gjort denne uken har vært bunnsolid. Holder dagens prestasjonsnivå mot Nærbø som utgangspunkt for en første seier i en kamprekken på fire kamper inn mot jul, kan det hende vi nyter julemiddagene med et helt annen utgangspunkt enn der vi står i dag.