– Nærbø-kampen kan ikke komme fort nok! – ØIF Arendal
Glad for klassesignering!

– Nærbø-kampen kan ikke komme fort nok!

– Vi har vært i kjelleren. Gravd oss ned. Men bare i ett døgn. Nå er vi godt i gang med den mentale reisen og kjenner på masse energi inn mot revansjekampen på søndag, forklarer ØIF Arendal-trener Marinko Kurtović.

Med Sandefjords-kampen sist søndag like friskt i minne som semifinalen på Jæren en uke før det, er det litt av en mental reise som skal gjøres frem mot søndagens revansjeoppgjør. ØIF Arendal skal til Nærbø for å spille bortekampen i Rema 1000-ligaen. Den jobben har allerede gitt resultater.

– Det er naturlig at vi går i kjelleren etter en sånn kamp som vi gjorde mot Sandefjord. Vi graver oss ned samme kveld. Men så må vi reise oss omgående. Vi har ikke tid til å ligge under jorden særlig lenge om det ikke skal gå utover kommende kamper også, forklarer en offensiv Marinko.

Og han har gode nyheter å fortelle i så måte.

– Gutta har reist seg veldig fort. Jeg kan se på treningsøktene at de lengter etter neste kamp. Søndagens borteoppgjør mot Nærbø kan bare ikke komme fort nok. Det blir vår mulighet til å slå tilbake etter en svak periode.

Kan det medføre at man har et for høyt energinivå inn i kampen?

– Det er helt rett at vi må «treffe på planken». Men det er vi veldig bevist. Det handler om «attitude» og rett innstilling. Det er det viktigste av alt og der er vi ulike alle sammen.

ØIF Arendal har hentet inn ekstern hjelp for å justere tenningsnivået fra Olympiatoppen.

– Vi har en pågående samarbeid med Olympiatoppen som gir klubben utrolig mye. Denne uken har vi hatt fokus på den mentale delen av det å være toppidrettsutøver og Olympiatoppen har kjørt noen prosesser med spillegruppa som skal hjelpe oss å finne det rette energi- og tenningsnivået.

Og ØIF Arendal-trener er overbevist om at det skal være med på å gi laget det løftet som trengs.

– Attitude er alt. Samtidig skal vi ikke gå inn med for høye skuldre. Nå gjelder det å glede seg, se muligheter og gripe dem. Første mulighet er på søndag. Og du kan tro vi gleder oss, avslutter han tydelig glad og optimistisk på en gang!

Det er ingen tvil om at Marinko er mentalt på plass før søndagen i alle fall.