Tilfeldighetene gjorde han til en av landets mest spennende målvakter! – ØIF Arendal

Tilfeldighetene gjorde han til en av landets mest spennende målvakter!

Denne uken er det Andrè Bergsholm Kristensen som intervjues i sammenheng med oppgjøret mot Sandefjord. Han forteller at det var nesten kun tilfeldighetene som gjorde at han ble målvakt. I tillegg så advarer han mot spesielt en spiller i den kommende kampen mot de blå fra hvalfangerbyen.

André Bergsholm Kristensen er ukens ØIF Arendal profil som intervjues før helgens kamp. At det er nettopp hans tur foran kamera er slettes ikke tilfeldig, for som mange vet så er André en ekte Sandefjordsgutt og har slitt sine par med håndball sko i hvalfangerbyen.

Riktig nok så forteller målvakten om noe som tilfeldigvis er tilfeldig, nemlig hvordan han ble målvakt. Historien begynner naturligvis et stykke tilbake i tid…

– Det hele begynte med at mamma var trener for et jentelag og jeg fikk lov til å være med på treningene. Jeg kan huske at jeg også fikk lov til å stå i mål, noe som jeg syntes var veldig gøy den gangen. Jeg var ikke så gammel da, for jeg husker at det først var noen år senere jeg ble gammel nok til å begynne på et «eget lag».

Den gangen begynte den unge Sandefjordingen i HG Gokstad, men da faktisk som en utespiller. Det var faktisk ikke før at André skulle opp å spille med noen gutter som var et par år eldre enn han at han tilfeldigvis ble målvakt.

– Hehe, lagets keeper hadde akkurat gitt seg med håndballen. da husker jeg at jeg ble spurt om å stå i mål, og da turte jeg å si noe annet enn at det kunne jeg. Siden den gang har jeg bare blitt stående i målet.

Men etter hvert så ble det tynt i rekkene hos håndballaget…

– jeg husker at vi etter hvert ble færre og færre, som sørget for at vi måtte slå oss sammen med Sandar. Da ble vi en ganske stor gjeng som spilte. Men som årene gikk så ble vi igjen færre og færre, så vi slo oss til slutt også sammen med STIF. Da ble vi et skikkelig satsningslag som vant flere nasjonale turneringer, og der sto jeg, som tidligere, i målet.

Men det var ikke utelukkende tilfeldig at Andrè havnet i mål. For hans søsken og mor var også keepere, så den unge målvakten hadde det nok litt i gene sine fra før av. Kanskje det også kan være årsaken for at han tidlig ble tatt ut på aldersbestemte landslag. For han var kun 15 år første gangen han ble tatt med på samling.

Satsingen fortsatte videre for Andrè i det var i den perioden han ble kjent med karen som ØIF Arendal skal holde et ekstra øye med på Søndag, nemlig Magnus Langeland. Magnus er en fullverdig Arendalitt men reiste tidlig til hvalfangerbyen for å satse håndball, det gjorde at han og Andrè kom på samme – lag og vennegjeng.

– Vi gikk på samme skole, spilte på samme lag og var i samme vennegjeng da, med tanke på håndballen. Så han ble jeg etter hvert godt kjent med. Han er en veldig god håndballspiller som vi må holde et lite ekstra øye med på søndag.

Andrè forteller riktig nok også at Sandefjord laget har flere unge, gode spillere men at arendalitten Magnus er en av de som har skilt seg mest ut, i positivt forstand.

– Hehe, ja nå skal jeg ikke hylle han formye da blir han litt vanskelig å ha med å gjøre. Men han er en god duellspiller og vinner mange mann mot mann dueller. Han scorer i tillegg en del mål, både av gjennomspill og av å skyte. Så han kan nok også kvalifiseres som en god skytter. Rett og slett en veldig god spiller som vi må passe litt ekstra på.

Du kan høre mer av Andrè sin tidligere karriere og hva han tror utfallet for den kommende hjemmekampen i Sør Amfi blir i hans portrettintervju foran kamera. Sendingen kan du se lørdag kveld kl. 18:00 på ØIF Arendal sin Facebook kanal.