Kristijan Jurisic: – Vi minnes daglig om cupfinalen – ØIF Arendal

Kristijan Jurisic: – Vi minnes daglig om cupfinalen

Flere av gutta har tatt til ordet for å prøve å beskrive hvor viktig den kommende kampen mot Nærbø er på torsdag. ØIF Arendal målvakten, Kristijan Jurisic sier at Norgesmester tittelen frister veldig, og at en daglig blir minnet om cupeventyret mot Bodø. Nå vil han og resten av gutta oppleve det igjen. Hør hva gutta sier i den kommende miniserien av artikler før oppgjøret mot Nærbø.

Snart er det alvorets time. Om noen få dager fra nå vet vi om ØIF Arendal skal spile cupfinale, eller om eventyret stopper i Nærbø. En ting er sikkert, det er at gutta vet hva utfordringer som venter på Jæren, men også hva et riktig utfall i kampen kan gi.

ØIF Arendals sisteskanse, Kristijan Jurisic er første mann i ilden i denne miniserien av artikler om guttas tanker om semifinale og en eventuell cupfinale. Han har vært med på å bli Norgesmester tidligere og forteller at gutta er toppmotiverte for semifinale kampen.

– Vi skal nok ikke snakke for mye om cupfinalen enda. Vi må ta Nærbø først. Det blir en veldig tøff kamp. Nærbø har aldri vært en i seniorfinale (!) før, (Altså Nærbø har aldri spilt NM-Semi/NM-finale på senior nivå) og kommer til å være veldig gira i håp om å gå hele veien. Det er utrolig viktig at vi må sørge for å være minst like klar som de.

Her redder Kristijan et skudd fra sist oppgjør mot Nærbø. Den kampen vant ØIF Arendal.

Hvordan motiveres dere nå før oppgjøret mot Nærbø?

– Det er ikke noe problem. Jeg er ganske sikker på at det å kunne spille om en finale i seg selv er god nok motivasjon for mange av gutta. Men cupen er full av tradisjoner og tross alt den eneste turneringen som gir tittelen «Norgesmester», det gjør det hele ekstra spesielt. Det er spillere i troppen som var med på å oppleve klubbens første finale og vet hvor kult det var, samtidig som vi blir minnet på det hver gang vi går inn i hallen (Med henvising til bildene på seilet i Sparebanken Sør Amfi). Det er noe alle gutta har lyst til å gjenskape, men vi vet at det ikke kommer av seg selv og at vi må krige nå på torsdag for å kunne få den muligheten.

Kan du prøve å sette ord på hvordan det føltes å spille cupfinalen mot Bodø?

– Hehe, det er vanskelig å sette ord på det for det var så mye som skjedde, både før, under og etter kampen. André Jørgensen som plutselig dukket opp på den siste treningen før finalen med blondt hår, Svermen som gikk i Oslos gater og ikke minst stemningen i hallen fra vi begynte oppvarmingen til dommerne blåste av. En utrolig kul opplevelse!

Kristijan Jurisic har vært med å spille cupfinale før, nå håper han på at det skal skje igjen.