Covid-19 setter en stopper for Olaf sin landslagsdrøm – ØIF Arendal

Covid-19 setter en stopper for Olaf sin landslagsdrøm

Han ble tatt ut på A landslaget for første gang og har badet i gratulasjoner. Drømmen om landslagsspill skulle bli en realitet. Men slik ble det dessverre ikke…

19 oktober begynte telefonen til Olaf å vibrere i et sett. Det var for det meste meldinger med gratulasjoner som tikket inn. Han var sikker på at han var blitt plukket ut til en samling med rekruttlandslaget før han så ordentlig etter…

Les også: Jeg gleder meg helt sykt!

Han oppdaget raskt at det ikke var snakk om en plass på rekruttlandslaget, men at det faktisk var det som alle norske håndballspillere drømmer om, A landslaget som banket på døren.

Han var overlykkelig og svært overrasket, men meldte seg med det samme klar. Det hadde lenge vært en drøm å få spille på A-landslaget, og nå skulle han få sjansen.

Men slik gikk det dessverre ikke. For etter en stor økning i antall smittede både her hjemme og i Europa så har de nye Covid-19 restriksjonene satt en stopper for landslagsoppholdet.

ØIF Arendal sportssjef, André Marius Jørgensen Hofstøl forklarer situasjonen til Olaf slik.

– Det hele er utrolig kjedelig. For Covid-19 setter en stopper for at Olaf skal nå en av sine store drømmer. Problemstillingen er slik at han er den eneste spilleren i landslagstroppen som spiller her hjemme, resten holder til i Danmark eller Tyskland. Derfor er det strengere regler for utlandsreiser for hans del. Vi har prøvd alt vi kan som klubb for at Olaf skal kunne få muligheten til å reise til samlingen som er i Tyskland, og har til og med prøvd å flytte NM-Semifinalen mot Nærbø slik at han kunne sone en karantene etter landslagsoppholdet. Dessverre har det ikke lykkes med å finne en løsning.

Han fortsetter…

– Semifinalen mot Nærbø er så langt sesongens viktigste kamp, og i den forstand så må vi ha de beste spillerne våre tilgjengelig. Landslagsoppholdet og NM-semifinalen kommer for tett opp i hverandre, og gjør dessverre det slik at Olaf ikke rekker å sone en karatene.

ØIF Arendal sportssjef, André Marius Jørgensen Hofstøl.

– Men jeg må virkelig skryte av Olaf. Han har vært ekstremt profesjonell og jeg er sikker på at han vil få flere sjanser. Han kommer til å bare bli bedre og bedre på banen.

Hovedpersonen selv syntes naturligvis at situasjonen er vanskelig og kjip, men sier at han forstår at saken er vanskelig for alle involverte.

– Det er en utrolig kjip situasjon. Jeg vil gi skryt til klubben som virkelig har prøvd å gjøre alt de kan for at jeg skal få dra på landslagsoppholdet. Men restriksjonene fra nasjonalt nivå gjør det hele svært vanskelig dessverre.

Olaf fortsetter…

– Dette er en situasjon jeg ikke får gjort så mye med. Det er som sagt kjipt at en får en slik mulighet midt i Covid-19. Slik er det bare, jeg får bare stå på videre og krysse fingrene for at det kommer flere sjanser. Nå må jeg bare tenke fremover mot NM-Semifinalen mot Nærbø. Den er utrolig viktig for oss.

Olaf Richter Hoffstad i kamp for ØIF Arendal tidligere i år.

PS. Børge Lund som er Elverum trener skulle også ha reist på landslagssamlingen. Han står i likhet med Olaf Hoffstad i samme situasjon og vil heller ikke kunne, i henhold til nasjonale reise restriksjoner, delta i denne omgang.