-Viking er et lag med unge, sultne spillere – ØIF Arendal

-Viking er et lag med unge, sultne spillere

Søndag er ØIF Arendals høyrekant Hermann Gjekstad tilbake i Hetlandshallen i Stavanger, klar til å møte tidligere lagkamerater i Viking.

– Vi må se opp for fjorårets toppscorer Kjartan Johansen. Han spiller høyreback for Viking, og scorer mye mål i hver eneste kamp. Kjartan er også inne på toppscorerlisten i årets eliteserie. Viking er et lag som fighter bra, mange av dem har spilt sammen i tre år, og de er svært samspilte. Troppen består av unge spillere som er sugne på å vise seg fram, så det blir ingen enkel kamp til søndag, konkluderer Hermann Gjekstad.

– Hvordan blir det å møte tidligere lagkamerater?

– Det er alltid spesielt å møte spillere man har vært gode kamerater med i noen år, men man glemmer jo det så fort kampen er i gang, sier Hermann Gjekstad som altså spilte for Viking før han kom til ØIF Arendal før årets sesong. Hermann har også en fortid i Runar hvor han spilte fra 2014 til 2018. I løpet av den perioden spilte han 108 kamper og scoret 239 mål. Gjekstad ble tatt opp i A-stallen til Runar det siste året Marinko Kurtovic trente laget fra Sandefjord.

Bestiller du viltburger hos Egon i oktober, får du 15 % rabatt ved å se ØIF når du bestiller!

– Er du fornøyd med egen utvikling i ØIF-drakta?

– Jeg mener jeg har fått vist meg fram noen av matchene, så jeg føler at jeg har fått et løft og er i fin utvikling. Jeg er OK fornøyd, svarer Gjekstad som i kampen mot Fyllingen ble kåret til ØIFs beste spiller.

– Du deler en del på spilletiden med Sander Simonsen på høyrekanten. Mange ynder å si at dere konkurrerer om plassen. Er det slik dere oppfatter det også?

– Nei det er ingen konkurranse. Vi ønsker selvsagt å spille mye begge to, men vi unner hverandre suksess. Jeg sitter gjerne på benken hvis Sander gjør det bra og det tror jeg er gjensidig. Dessuten får vi jo skarp konkurranse av Adrian Evensen når han kommer tilbake fra skade, sier Gjekstad.

Unggutten legger ikke skjul på at han stortrives i Arendal.

– Jeg ble tatt godt imot både av spillere og støtteapparat. Hverdagen går ned til treninger og studier. Ellers henger jeg litt med gjengen som bor i nabolaget, nemlig Mario Matic, Richard Lindström, Andrè Bergsholm Kristensen og Kristian Rammel. Vi bor bare et steinkast fra Sør Amfi, sier Hermann.

Gjekstad studerer HR og personalledelse på andre året. Han har ett år igjen av studiene hvis alt går etter planen, men utelukker ikke å dele dem opp litt hvis håndballen tar for mye tid.

Men nå gleder han seg bare til kamp mot gamle lagkamerater. Kampen spilles i Hetlandshallen søndag 25. oktober kl 1800.