– Gjekstad kan bli skikkelig god! – ØIF Arendal

– Gjekstad kan bli skikkelig god!

ØIF Arendals hovedtrener, Marinko Kurtović, har skikkelig tro på klubbens nysignering. Og ingen bør ha mer oversikt enn han, for Marinko har trent Hermann Gjekstad før!

– Først og fremst så har jeg kjent denne gutten veldig lenge. Han har vært under mine vinger i Runar den gangen han var ungdom, forteller Marinko.

Marinko var hovedtrener i Runar og hadde også ansvar for rekruttene hvor Hermann Gjekstad spilte.

– Hermann har alltid vart et stort talent. Og alle som kjenner han har ventet på at han skal slå ut i full blomst. Og nå har hatt tatt mange steg riktige veien, men har manglet det siste lille. Det er dette potensialet jeg ser i Hermann. Det er derfor jeg henter han til Arendal. Sammen skal vi sørge for at han tar de siste stegene.

Hermann Gjekstad er som sin far, Vipers-treneren Ole Gustav Gjekstad, venstrehendt. Og såldes må han nok alltid tåle den sammenligningen. Pappa, Ole Gustav, herjet på høyrekanten både i Sandefjords storhetstid og på herrelandslaget med 151 landskamper for A-landslaget og ikke mindre enn 561 mål!

– Pappaen var en luring på banen. Og Hermann påminner mye om Ole på og hans finslepne teknikken. Hermann har tatt skikkelige steg de siste sesongene. Og han vet godt hva som skal til. Det er derfor han er ansatt hos oss fra kommende sesong.

Hermann Gjekstad har skrevet under en 3-års kontrakt med ØIF Arendal.

– Siden han har vært under mine vinger før, vet vet han hva jeg krever. Hva som skal til. Og det er dette han vil selv. Vi som klubb kommer til å få ut maksimalt av han, det er jeg helt overbevist om.

Hvorfor trenger ØIF Arendal en venstrehent spiller til?

– Sondre er høyreback til 100%. Det er også det han ønsker. Og det skal han få lov til fremover. Sondre har i oppdrag å legge på seg noen kilo. Sander og Adrian trenger konkurranse ute på høyrekanten. Vi ønsker å bli ett hakk bedre på den posisjon. Og nå henter vi en høyrekant som er litt annerledes enn de to vi har. Jeg ønsker å spisse konkurransen for dem tre som nå er på høyrekanten for at de skal gjøre hverandre bedre. Hermann Gjekstad er den perfekte matchen for å få til det.

Det er mange Sandefjordinger i Arendal etterhvert. Er det tilfeldig?

– Ja, det er det. Men det er moro at det er flere sandefjordinger i Arendal. Det er smigrende at de velger Norges beste klubb. Og at de retter nesen mot Sørlandet når de skal jakte den beste versjon av seg selv. Samtidig så sier det om om at vi gjør noe rett og at vi er en interressant klubb.

Hermann Gjekstad #18Høyrekant, modell: 1996Kallenavn: GjekkiAmbisjoner på håndballbanen: Utvikle meg som spiller og…

Posted by Viking Håndball on Saturday, 27 October 2018

Så kommer Marinko med en artig kuriositet…

– Nå er det ikke bare spillere fra Sandefjord som finner veien til Sørlandet. Både Vipers (Ole Gustav Gjekstad), Kristiansand Topphåndball (Gunnar Pettersen) og Arendal (Marinko Kurtovic) har alle tre Sandefjordtrenere.