Merittert Sandefjord trener skryter stort av arendalitt! – ØIF Arendal

Merittert Sandefjord trener skryter stort av arendalitt!

Sandefjord-trener Einar Veierød var ikke fornøyd etter seriepremieren med 8-måls tap mot Drammen på søndag. – Jeg har forventninger til at vi fremstår med en annen intensitet og glød i kveldens oppgjør. Nå som premieren unnagjort.

Han disponerer en ung spillertropp i Sandefjord Håndball denne sesongen, hovedtrener Einar Veierød. Treneren har overtatt håndballsatsningen med de mange navn (SHK, STIF, Sandefjord Håndball) fra trenerlegenden Gunnar Pettersen foran årets sesong. Pettersen trener i dag Kristiansand Topphåndball.

Tro ikke at Einar Veierød er noen hvem som helst. Han er et legendarisk håndballnavn i hvalfangerbyen, med mer rutine enn de fleste. Noe de sikkert bruker mot han i sosiale lag, er at han har gjort et «umulig» skifte. Som Runar-gutt trener han nå Sandefjord Håndball.

Man må antageligvis ha mer enn ti fingre for å telle antall ganger det har vært planer om å slå sammen håndballsatsningen i Runar og Sandefjord. De er fremdeles to klubber. Det sier mye om temperaturen i både forhandlinger og ikke minst de sportslige oppgjørene. Det sier også litt «overgangen» til å bli Sandefjords hovedtrener med hvitt og sort blod i årene…

Hvordan er inngangen til kveldens kamp Einar?

– Nå er vi ferdig med debuten i Rema 1000-ligaen. Vi gjorde en slett jobb mot Drammen. Vi virket preget og prestasjon stod ikke i stil med den progresjon vi har opplev i oppkjøringskampene. Vi tapte de første 20 minuttene med 8 mål. Det var også forskjellen mellom lagene når kampen var slutt. Det sier endel om hva som skjedde.

– Det kan godt være at vi at vi ryker på et tap i kveld. Jeg er mest opptatt av at vi har progresjon i prestasjon. Den må være bedre, så får vi telle opp til slutt. I kveld ønsker jeg å se glød energi. Og at våre unge gutter klarer å legge alvoret bak seg.

ØIF Arendal har et mål om å spille i Champions League. Det er noe Einar Veierød allerede har gjort i sin trenerkarriere. Høydepunktet kom med seier over, den gangen, storlaget San Antonio i Runarhallen 25-20! NM-gull har han også som trener for Runar.

Einar Veierød har flere sluttspillsseiere og NM-finaler alene, enn alle i ØIF Arendal-spillerne i dagens tropp har samlet! Han har også 7 landskamper for A-landslaget. Han var svært merittert som spiller og vet godt hva som skal til for å bli god. Derfor lytter vi godt når kan forteller om arendalitten på Sandefjords lag, Magnus Langeland.

– Magnus Langeland er fremdeles en unggutt. Han har vært i Sandefjord noen sesonger. Gått «Gunnar-skolen» (Gunner Pettersen, red.anm) og ikke minst hatt trenere som Roger Kjendalen, Kristine Duvholdt Havnås og Øystein Havang på Sandefjord Videregående Skole. Det er trenere som har fulgt opp mange av de unge talentene vi har hatt opp gjennom årene. Olaf Richter Hofstad og Andre Bergsholm Kristensen er to andre som dere på Sørlandet kjenner godt.

– Magnus er fortsatt en «up-and-comming» spiller. Han benyttet sjansen godt i fjor. Var andrevalget i sin spillerposisjon. Så ble det en langtidsskade på en eldre spiller i samme posisjon og Magnus tok vare på muligheten. Og han var en dominerende spiller for oss i første divisjon.

Einar Veierød er tydelig på Magnus sine kvaliteter.

– Han har en enrom duellstyrke. Taper nesten aldri dueller i angrep. Går av mann. Han er ikke så stor og sterk, men går gjerne av mann og lager må selv.

Einar Veierød om Magnus Langeland

Og skal vi tro Einer Veierød er Magnus en ettertraktet spiller.

– Vi håper å beholde han i Sandefjord i mange sesonger fremover. Han var ettertraktet før årets sesong. Jeg tror at dersom vi klarer å holde oss i eliteserien, så blir han her en stund til.

Og nettopp det å holde på talentene er noe man har tenkt til å bli bedre på i «talentfabrikken» Sandefjord.

– Vi er i utvikling som klubb og som lag. I år er målet å beholde plassen, så må vi få på plass et fundament, ikke minst økonomisk, for å bli bedre på å beholde talentene som vi til stadighet utdanner. Det er den nærmeste oppgaven i Sandefjord.

Om vi da ser bort i fra kveldens kamp mot ØIF Arendal. Kampen kan du se her (krever innlogging):

Link til visning av kampen Sandefjord vs ØIF Arendal