– Et klassisk Nærbø oppgjør! – ØIF Arendal

– Et klassisk Nærbø oppgjør!

ØIF Arendal tok imot Nærbø til treningskamp for den første kampen i Skarpnes Invitational. Det ble akkurat slik en skulle forvente!

Et klassisk Nærbø oppgjør sa et par av tilskuerne etter kampslutt. Det må vi si oss enig i!

Kampen var preget av et høyt tempo, hvor Nærbø fikk det første målet og krigen var i gang. Men ØIF Arendal ville være med på leken. Slik gikk det i bølger de første minuttene og løpssterke Olaf Hoffstad sammen med solide Sander Løvlie Simonsen sto for målene. Etterhvert så meldte også Sondre Paulsen seg på i «kontringsklubben». Herfra fikk ØIF Arendal en liten luke.

Ved 10 minutter spilt så ledet hjemmelaget 9-5. Som gjorde at gjestene måtte se seg nødt til å kaste inn (Nei ikke håndkle) men det første timeout skiltet i sekretariatet.

Like etter svarte Nærbø med et par raske mål, som gjorde at Marinko så seg nødt til å gjøre det hans trenerkollega i Nærbø gjorde like før – ta i bruk sitt første timeout skilt.

Utover 1. omgang så begynte gutta å stange litt imot i angrepsfasen, heldigvis så murte de godt igjen bak også. Kristijan Jurisic gjorde også en meget god figur i målet og leverte mange gode redninger.

ØIF Arendal fortsatte å stange i angrep, noe som resulterte i mye sideveis spill. Heldigvis gjaldt det samme for Nærbø. En kan fort si at det ble en stillingskrig med mye knuffing. Men like før pause så løsnet det litt for gjestene. De tettet igjen luken som gutta hadde opparbeidet seg gjennom 1 omgang og gikk til pause 1 mål bak, 14-13.

Etter pause så starter gutta godt. Det blir bedre i angrep og nå settes sjansene i større grad. Det var såpass mange mål til å starte med at undertegnede ikke helt klarte å notere seg alle. For på kun 4 minutter inn i 2. omgang så sto det 19-16.

Gutta fikk igjen en liten luke ned til de blå fra Jæren, og en 3. mål ledelse skulle vare lenge i kveld. Men i typisk Nærbø stil så ville de ikke gi opp. Det var en fysisk krevende kamp som dessverre hadde sine ofre. Blant annet fikk Laurits Rannekleiv seg en smell (Uklart hvor alvorlig den eventuelle skaden er) som satte han ut av spill og gjorde at han måtte forlate banen.

Mot slutten av kampen så fikk Hermann Vildalen og vår nye danske viking, Lars Jakobsen satt noen perler av mål. Blant annet flere fra 9m, noe som en trygt kan si irriterte målvakten til Nærbø.

Ledelsen på 3. mål fortsatte og varte hele kampen ut, for slutt resultatet endte nemlig med seier til ØIF Arendal. 31-28 er et resultat som smaker godt mot Jærens stolthet. Slik var den første kampen i Skarpnes Invitational. Et klassisk Nærbø oppgjør kan en trygt si.

Flere reaksjoner fra kampen kommer utover kvelden og kampen vil også komme i opptak på vår facebookside. Husk også at i morgen er det en ny dag i Skarpnes Invitational hvor en kan se KRS topphåndball – Nærbø klokken 09:45 og ØIF Arendal – KRS topphåndball klokken 16:15. Vil du ha en pause fra sola? Så kjøp billetter her og bli med på festen i Sparebanken Sør Amfi.