Treneren «alle» liker! – ØIF Arendal

Treneren «alle» liker!

ØIF Arendal har virkelig gjort et varp. I alle fall om vi skal tro Kristian Berndtssons tidligere kollegaer og ØIF Arendals «hodejegere»!

– Kristian Berndtsson har imponert meg som trener. Hvordan han ydmykt og allikevel bestemt har involvert spillegruppen i sine tanker. I planlegging av spill. Det er hva som har imponert meg mest siste sesong.

Det er Sävehofs kaptein Jonathan Edvardsson som skryter av sin forrige trener. Og han har mer å by på.

– Det er himla enkelt å prate med han. Og han har virkelig sine håndballkunnskaper i bunn. Noen vil kanskje oppfatte han som for snill, men da kan de fort misforstå han. Han har en utmerket balanse mellom det å involvere og det å styre.

– Jeg har utviklet meg solid som håndballspiller de siste sesongene og Kristian er en viktig del av årsaken til det. Og vi har også som lag endret endel på vårt spel i løpet av sesongen, både i angrep og forsvar etter ideer som Kristian har lansert. Det har gitt oss et solid løft.

Anders Eliasson, før dette sportssjefen til Kristian Berndtsson, er minst like begeistret for treneren som skal assistere Marinko Kurtović.

– Kristian er en virkelig fin «kille». Han er sympatisk. Står for det han tror på og gjør. Han er svært kompetent. Og i forrige sesong synes jeg han virkelig overpresterte i Champions League sammen med resten av spillerne.

– Først og fremst vil jeg si at han har et veldig kompetent syn på håndball. Så vil jeg trekke frem hans evne til å ta godt vare på mennesker. Der er han virkelig «rak». Jeg har hatt han ansatt både på rekruttsiden i klubben og siste året som elitetrener. Det er med «bravur» hvordan han tar gruppene uansett alder. Han er pedagogisk og svært dyktig på å få frem sitt budskap.

– Dessuten er han et bra menneske. Hel ved.

Ikke så verst attester å få fra tidligere kollegaer det vel….