– Dette blir en «perfect match» – ØIF Arendal

– Dette blir en «perfect match»

Kristian Berndtsson er klar som assistent trener for ØIF Arendal. Han har en unik erfaring som vil være med å gi det lille ekstra for klubben.

LES FØRST: Champions League trener klar for ØIF Arendal!

Som håndballspiller beskrives Kristian Berndtsson som en ordentlig fighter og en som gikk foran i krigen. Han visste hva som skulle til for å vinne, men han visste også hvordan han skulle motivere og inspirere sine lagkamerater. Dette er de kvalitetene Marinko ser frem til å få inn i trenerteamet.

Han er vår toppkandidat som assistent trener. Dette er mannen vi virkelig ønsket oss. Kristian er vanvittig flink med unge spillere med mange års erfaring med junior lag. Men han har også erfaring fra øverste hylle, nemlig Champions League med det svenske laget IK SÄVEHOF.

LITT OM KRISTIAN BERNDTSSON

Kristian Berndtsson har nemlig jobbet hele 12 år i det svenske storlaget IK SÄVEHOF. Her har han først og fremst jobbet med å få frem unge spillere, noe som han har gjort svært godt. Den svenske klubben er nemlig kjent for å være svært flinke på utviklingen av fremtidige håndballstjerner.

Før fjoråretssesong fikk han mulighet til å teste seg på øverste nivå i klubben, og gjorde sakene sine godt. IK SÄVEHOF vant blant annet mot portugisisk Sporting CP og var kun 2 poeng unna å ha gått videre fra gruppespillet på bekostning av nettopp den portugisiske klubben. I hjemlig serie avsluttet svenskene sesongen på en 6 plass.

– Fra vi snakket sammen første gang så har jeg følte på en god kjemi. Han er en faglig sterk trener som er veldig god på å motivere og inspirere yngre spillere. I tillegg så har han som nevnt fått erfare hvordan det er å være trener i det gjeveste selskap. Det tyder på at han også sitter med en unik kompetanse innenfor ledelse.

– Samarbeidet vårt vil garantert bære frukter, det er jeg sikker på. Han vil få mye ansvar for akademiet vårt men også innenfor a-lagsstallen. Dette er en mann som sitter med ekstreme mengder kunnskap, noe som jeg vet vil løfte nivået vårt i ytterligere grad, sier Marinko.

Marinko forklarer litt hva slags person Kristian er, og hvorfor han tror at dette er en perfekt match.

– Han er en utrolig positiv og god person som kommer inn i vårt miljø og kan hjelpe og utfordre oss på mye. Han er god på mange ting, men samtidig enormt ydmyk og lærevillig. Dette er en ordentlig type. For han er det viktig at alle tar ansvar og at de blør for drakten. Jeg vil si at vi er en perfekt match.

Marinko er også frempå når det kommer til e-cup spill nå som Kristian er med på laget.

– Det som er litt gøy med Kristian er at han har nylig spilt mot ØIF Arendal sin EHF European League motstander Kristianstad. Han har garantert noen gode ideer på hvordan vi skal stoppe svenskene og ta oss videre. Så at Kristian nå er på vårt lag er helt perfekt, han er rett og slett en «svensk håndballnerd» som jeg gleder meg til å få stå sammen med i årets sesong, sier Marinko lurt med et smil om munnen.

LES OGSÅ: Intervjuet med Kristian Berndtsson!