Champions League-trener til Arendal! – ØIF Arendal

Champions League-trener til Arendal!

ØIF Arendal har gjort et «kupp» ved ansettelse av svenske Kristian Berndtsson. Fjorårets Sävehof trener starter opp i Arendal så raskt som karantener er unnagjort!

Kristian Berndtsson blir hovedtrener Marinko Kurtovićs assistent. Svensken kommer fra hovedtrenerjobben i svenske Sävehof hvor han blant annet ledet klubben til fantastiske resultater i Champions League forrige sesong.

Kristian har selv spilt håndball på høyeste nivå i Sverige. HP Warta var hans ungdomsklubb. Han har også spilt i GIK Wasaiterna, Vestra Frölunda og BK Heid.

Han har vært håndballtrener siste 12 sesonger. Startet sin trenerkarriere som håndballskoleinstruktør og endte sesongen som var opp som hovedtrener for den svenske Champions League-klubben Sävehof. Dette er klubben som tidligere Elverum-trener Michael Apelgren har overtatt før denne sesongen.

Kristian Berndtsson har i mange år vært ansvarlig for Sävehofs håndballakademi. Klubben er verdens største håndballklubb og arrangerer også verdens største håndballturnering – Partille cup. Der har han hatt ansvar for utviklingen av både jenter og gutter. Det er godt kjent at i Sävehofs akademi, finnes flertallet av Sveriges største håndballtalenter. Gjennom Kristians ledelse har det vært utvikling av individer både som håndballspillere og mennesker.

Jeg håper at jeg kan være med på å bidra til å ta ØIF Arendal det siste steget for å etablere klubben som Norges beste håndballklubb.

Kristian Berndtsson, nyansatt trener i ØIF Arendal

– I Kristian får vi først og fremst en fantastisk person. I tillegg er vi så heldige at han har vært ansvarlig for Sveriges beste og største håndballakademi i en årrekke. Og på toppen av alt dette kommer han med Champions League erfaring fra fjoråret. Kristian er vårt kinderegg, skryter en svært fornøyd hovedtrener Marinko Kurtović.

LES OGSÅ: Intervjuet med Kristian Berndtsson