– Jeg håper jeg kan bidra til at vi kan etablere oss som Norges beste klubb! – ØIF Arendal

– Jeg håper jeg kan bidra til at vi kan etablere oss som Norges beste klubb!

Han blir beskrevet med en ydmyk og rolig personlighet. Kristian Berndtsson er allikevel ikke redd for å uttrykke ambisjoner. – ØIF Arendal har hatt los på førsteposisjon sesong etter sesong. Jeg håper jeg kan være med på å bidra til et regimeskifte, kommer det lunt og med et stort smil.

Kristian Berndtsson kommer fra en håndball «gal» familie, har vokst opp i Vestre Götaland, spilt håndball på høyeste nivå selv. Nå ønsker han å satse fullt og helt på håndball igjen, etter å ha hatt en lysende sivil karriere.

– Det har vært håndball hele livet. Jeg begynte å spille selv da jeg var 5 år gammel og har selv spilt håndball til jeg ble 27 år. I yngre dager på et av Sveriges mest talentfulle ungdomslag og helt til eliteserien.

Men det tok litt tid før han startet på trenerkarrieren.

– Ja, det stemmer. Jeg etablerte familie med min kone Malin. Vi fikk to døtre Isa (18) og Ella (14) og det var gjennom engasjement når de begynte å spille håndball at jeg startet trenerkarrieren, ler han. For håndballtrener-karrieren startet som instruktør på håndballskolen for sine egne jenter.

Hva får en Champions League-trener fra verdens største håndballklubb Sävehof til å velge Arendal?

– Jeg ser dette som en mulighet til å ta neste steg i min trenerutvikling. Jeg har fått et veldig godt bilde av klubben og de personer som jeg har vært i kontakt med. Arendal fremstår for meg som en veldig profesjonell klubb og med store ambisjoner. Det passer meg perfekt.

Nyansatt trener i ØIF Arendal, Kristian Berndtsson

Sävehof ansatte før fjorårets sesong tidligere Elverum-trener Michael Apelgren som sin nye hovedtrener. Apelgren er også fra Gøteborg-traktene.

– Dette blir mitt neste kapittel. Første året blir kone og barn igjen i Sverige, så denne spennende reisen starter med at jeg reiser alene til Norge og familien blir igjen i Partille. Så får vi se hva som skjer. Går ting bra, kan det godt hende at vi blir «norske» alle sammen.

Og det har vært familieråd før beslutningen ble tatt. Og jentene var klar på å gi pappa og ektefelle muligheten.

– Dette er vi sammen om. Det er et stort steg for familien. Men vi er forberedt på å ta denne muligheten. Så får vi se hvor den tar oss.

Hvem er du som person Kristian?

– Jeg er en glad person og et sosialt menneske. Jeg liker godt å jobbe i grupper med andre. Etterhvert har jeg fått en lang erfaring med ledende roller også i yrkeslivet. Noe jeg tror jeg har stor nytte av også i håndballgjerningen min.

Hva vet du om ØIF Arendal før du flytter hitt?

– Jeg har fulgt med i norsk håndball. Først og fremst resultatmessig. Og jeg har sett at ØIF Arendal loser på førsteplass i ligaen år etter år. Når det kommer til sluttspill så har man tapt på målstreken mot Elverum hver gang. Jeg håper at jeg kan bidra til at klubben kan ta det siste steget og etablere oss som Norges beste håndballklubb.

– Jeg må jo innrømme at jeg ikke har fulgt klubben i detalj. De vibber og de signaler jeg har fått i forbindelse med denne prosessen har vært utelukkende gode. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven.

Hvordan er det med byen Arendal? Har du vært her før?

– Jeg har ikke vært i Arendal. Men jeg har sett reklamen som klubben sender om byen sin på håndball-TV. Filmen om alle de fantastiske badestrendene. Det er jo grunn nok alene til å flytte. Dessuten har jeg sjekket med venner som har feriert i Arendal. De kan ikke få skrytt nok av byen og kysten. Så jeg er helt sikker på at jeg kommer til å trives også utenfor håndballen. Den lille tiden vi har til å gjøre annet, avslutter den sympatiske treneren.