Utlandet: Slik endte den danske nedrykkskrangelen – ØIF Arendal
sjælland

Utlandet: Slik endte den danske nedrykkskrangelen

Vi skrev tidligere at det har vært stor uenighet i Danmark om nedrykk. Nå har de involverte klubbene fått et endelig svar i saken.

I en lengre periode har EH Aalborg, Odder og Nordsjælland håndball hatt en konflikt gående med det danske håndball forbundet om nedrykk.

Dansk håndball

Fikk du med deg denne?

Kaos i dansk håndball!

Krangelen går på at DHF avsluttet sesongen tidlig i Danmark (På grunn av koronaviruset), og sendte i den sammenheng EH Aalborg, Odder og Nordsjælland håndball ned. Det var lettere sagt enn gjort. De 3 klubbene mente at det var urettferdig at de skulle rykke ned når de alle hadde gode muligheter til å holde seg i sine divisjoner. I tillegg mente de at representantene for DHF ikke kunne avgjøre om klubbene rykket ned ettersom at det lå en uavklart anke hos DIF (Danmark Idrettsforbund).

DHF bestemte seg den gang på et ekstraordinært møte om å allikevel sende de involverte klubbene ned, noe som fikk stor kritikk fra klubbenes ledere og advokater. Kort oppsummert så ble nedrykket et faktum men klubbene nektet å godta dette, og fortsatte videre å slåss med nebb og klør.

sjælland
Kasper Kisum og Nordsjælland Håndbold skal spille i første divisjon i den kommende sesongen. Foto: TV 2 SPORT DANMARK

Men like før helgen ble det satt punktum i saken og EH Aalborg, Odder og Nordsjælland håndball fikk sitt endelige svar.

DIF har i en pressemelding besluttet at sesongen er avsluttet og utfallet av tabellen blir stående slik som den gjorde da DHF besluttet det samme. Dermed tvangsnedrykkes de 3 klubbene og saken er en gang for alle «ferdigsnakket».

Klubbene var svært skuffet over avgjørelsen og syntes ikke forløpet eller utfallet var rettferdig. Allikevel, de var klar på at det ikke kom som en overraskelse og var forberedt på at det kunne gå begge veier.

Sponsorfamilien 05.06