Ingen fullkontakt trening ennå! – ØIF Arendal
Trening 20. februar 2020

Ingen fullkontakt trening ennå!

Da kulturminister Abid Radja annonserte at nå blir det unntak fra 1-metersreglen også for topphåndballen, var det mange som håpet på fullkontakt trening med det samme. Så har ennå ikke skjedd.

Det var mandag for en uke siden, den 15. juni, at Norges kulturminister annonserte at det skulle gjøres unntak fra 1-metersreglen. Og dermed skulle også de over 19 år få lov til å ha fullkontaktstrening. Og sånt skaper selvsagt forventninger.

Nå en uke senere er det imidlertid ingen endringer på hvordan det har vært tidligere i sommer. For alle venter på nye smittevernsforskrifter basert på fullkontaktstrening. Og det lar vente på seg.

– Vi har håndballøkter i dag, onsdag og torsdag denne uken, forklarer en forventningsfull Marinko Kurtović. Så er det ut i egentrening igjen.

Det spøker med andre ord for noen skikkelig håndballøkter før treningene starter opp igjen mot slutten av juli.

– Norges Håndballforbund skal i møte tirsdag ettermiddag for en gjennomgang av retningslinjer og krav for å kunne gjenoppta aktivitet med kontakt. Altså gjøre unntak fra 1-meters reglen, forklarer daglig leder i Norsk Topphåndball – Hein Barthold.

Det som skal på plass er regler for at vi kan ha fullkontakt i egen spillegruppe, samt at vi må ha anledning til å full kontakt med andre spillegrupper.

– Pr. i dag er det kun Elite og 1. divisjon menn i fotball som har slike unntak. Til gjengjeld følger de en streng protokoll. Strengere enn vi i håndballen har anledning til å legge opp til.

Sponsorfamilien 05.06