Svar på tirsdag: ØIF Arendal rett til Europe League? – ØIF Arendal

Svar på tirsdag: ØIF Arendal rett til Europe League?

Norge har en plass i gruppespillet i Europe League. Den plassen var opprinnelig satt av til Elverum. Nå venter ØIF Arendals spent på om sørlandsklubben vil overta plassen.

– Det ville vært en skikkelig bonus for ØIF Arendal og for norsk herrehåndball som har vært i rivende utvikling over flere sesonger, svarer Marinko Kurtović.

Nå biter ØIF Arendals hovedtrener negler i på vente av svar fra Det Europeiske Håndballforbundet (EHF).

– Klubben har vært i kontakt med EHF i dag mandag. Og fått til svar at det sannsynligvis blir bestemt senere i dag eller i morgen tirsdag. Uansett er vi lovet å vite mer om rutiner rundt dette i løpet av tirsdagen, forklarer han.

Hva vil det betyr for ØIF Arendal å komme til gruppespillet i Europe League?

– Det ville være helt unikt for ØIF Arendal, for norsk herrehåndball og ikke minst for herrehåndballen her på Sørlandet. Vi snakker om muligheten til å få noen skikkelig kanonlag til Sparebanken Sør Amfi. Da kan det bli uke inn og uke ut med lag i kaliberen til franske HBC Nantes som vi møtte i fjor.

Nantes har fått plass i årets Champions League hvor de bl.a. skal møte Elverum.

Les også: – Elverum ett av seksten lag i Champions League

Skulle ØIF Arendal få plass i Europe League, samtidig som Elverum spiller Champions League, vil det bety verdifulle E-cup poeng på norske herreklubber. Poeng som gjør at den norske ligaen kanskje vil klatre høyere enn dagens 16. plass. Det er denne plasseringen som igjen avgjør hvilke nasjoner som har lag i hvilke turneringer.

Slik spilles Europe League:

Først møtes 24 lag i første kvalifiseringsrunde. 12 lag går videre til 12 utfordrere som er direktekvalifisert til andre kvalifiseringsrunde. I begge disse rundene spilles det en borte- og en hjemmekamp. Akkurat som i tidligere Europacup.

De 12 lagene som kommer gjennom andre kvalifiseringsrunde, møter 12 lagene som er direktekvalifisert til gruppespillet (det er hva vi håper at ØIF Arendal nå skal være). Disse 24 lagene deles inn i 4 grupper av 6 lag. Her blir det gruppespill, hvor alle møter hverandre hjemme og borte.

Sponsorfamilien 05.06