Norsk Topphåndball hardt ut mot klubber som bryter smittevernforskrifter! – ØIF Arendal

Norsk Topphåndball hardt ut mot klubber som bryter smittevernforskrifter!

I sin iver i å komme i gang med normale håndballøkter, er det flere toppklubber som bryter gjeldende smittervernsforskrifter. Det provoserer Hein Barthold, daglig leder i Norsk Topphåndball.

Man skal ikke være særlig observant i klubbenes sosiale medier før man oppdager klubber som gjennomfører treningsaktiviteter med klare brudd på gjeldende smittervernsregler. Og skal vi tro daglig leder i Norsk Topphåndball, Hein Barthold, så kan det gå utover alle håndballklubber.

Det er både trist, usolidarisk og provoserende å se og høre at eliteklubber i håndball bryter smittevernsforskriftene.

Hein Barthold, daglig leder i Norsk Topphåndball

Og han adresserer problemstillingen krystallklart.

– Det er den enkelte klubb ved daglig leder som er ansvarlig for at lover og regler følges. Det inkluderer også at smittvernsforskriftene følges.

Og bakgrunn mener han bør være åpenbar å forstå.

– Brudd på forskriftene har mange konsekvenser. Det åpenbare er selvsagt smittdelen. Men gjennom å bryte forskriftene så bryter man også ned tilliten til eliteserieklubbenes evne til å overholde også senere endringer i samme forskrifter. Det kan i neste runde bety at tilliten til elitehåndballklubbene ikke er på plass når myndighetene skal bestemme antall tilskuere vi kan ha på kamper utover høsten.

Hein er også bekymret for elitehåndballens omdømme.

– Slike brudd stiller også håndballen i dårlig lys. Her har samfunnet gjort en dugnad for mange milliarder. Og idretten har selv fått 1,5 milliarder i tillegg til en god permitteringsordning. Da kan ikke vi stille oss over lover og regler. Det er ikke slik at man selv kan velge hvilke lover man synes er fornuftig.

Norsk Topphåndballs daglige leder tror ikke juks kan gi konkurransefordeler.

– Man får kanskje ingen konkurransefordel av å bryte forskriftene så lenge før sesongstart. Men jeg er bekymret for at det skal gå utover fremtidige beslutninger myndighetene skal ta mht håndball. Og at det kan påvirke negativt det antall tilskuere vi får lov å ha på kampene utover høsten, avslutter han.

Sponsorfamilien 05.06