Tysk håndball vil åpne opp for tilskuere! – ØIF Arendal

Tysk håndball vil åpne opp for tilskuere!

Bundesliga-ligaen i håndball planlegger å utnytte 25 prosent av tilskuerkapasiteten når den nye sesongen begynner.

I Tyskland jobbes det på spreng for å finne løsninger for å få tilskuere på kamp når sesongen begynner igjen. Nå har de lagd en plan som skal åpne opp for 25% av tilskuerkapasiteten på de ulike arenaene. Dette vil legge grunnlaget for starten av sesongen, men tyskerne vil etterhvert se på muligheter for å gradvis øke antallet.

Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Men når sesongen starter opp igjen er fortsatt et ubesvart spørsmål.

Tyskerne planlegger å komme i gang den 4. september, men direktøren i HBL (Handball Bundesliga), Frank Bohmann er klar på at den mulige sesongenstarten kan utsettes dersom kampene må gå for tomme tribuner.

– Vi ønsker helst ikke at det skal forekomme «spøkelsekamper» (kamper uten tilskuere) da det vil skape større økonomiske konsekvenser for klubbene enn hva de alt har.

Dermed så utelukker ikke direktøren at starten av sesongen kan utsettes. I første omgang er tanken om at det kun skal utsettes en måned. Allikevel, er Bohmann også tydelig på at sesongen kan få en enda senere oppstart, nemlig ikke før i januar 2021.

Fasiten er enda ikke klar, men Bohmann har lovet å presentere en plan for klubbene i løpet av de neste ukene.

Kan en løsning med 25% tilskuere også være mulig i Norge? Besøk gjerne vår facebookside og legg igjen en kommentar under innlegget om hva du tenker.

Sponsorfamilien 05.06