Innreiserestriksjoner stopper Europacup kvalifisering? – ØIF Arendal

Innreiserestriksjoner stopper Europacup kvalifisering?

Regjeringen har i dag varslet mulige innreiserestriksjoner helt frem til 31. oktober i år. Det kan bety utfordringer for eventuell Europacup-kvalifisering i august/september.

ØIF Arendal skal med stor sannsynlighet spille Europacupkvalifisering til den nye Europa League. Første kamp i første kvalrunde skal spilles helgen 29. og 30. august, den andre kampen i første kvalrunde er terminfestet til 5.-6. september. Disse ligger «tynt» an med dagens signaler fra regjeringen.

Regjeringen foreslår en midlertidig lov om innreiserestriksjoner for utlendinger av hensyn til folkehelsen, på sine nettsider fredag formiddag. Nå åpner regjeringen opp for å kunne videreføre innreiserestriksjonene til 31. oktober. Dette vil ikke nødvendigvis vare så lenge, men det kan vare så lenge.

“Det er usikkerhet knyttet til hvor langvarig behov det vil være for bruk av innreiserestriksjoner. Regjeringen signaliserte 15. mai 2020 at en viss bruk av innreiserestriksjoner i alle fall kan være aktuelt fram til 20. august i år. Den usikkerhet som foreligger om hvordan smittesituasjonen vil utvikle seg i Norge, i Europa og i verden for øvrig, tilsier at Stortinget bør gi regjeringen handlingsrom til å avgjøre behovet for reguleringer også i noe tid ut over dette. Det foreslås derfor at den nye særloven gis varighet fram til 31. oktober i år, slik at regjeringen, dersom det er nødvendig, kan videreføre særskilte tiltak helt frem til 31. oktober uten at det kreves et nytt lovvedtak fra Stortinget”.

Andre kvalrunde skal spilles 22. september og 29. september. Også denne ligger «tynt» an dersom innreiserestriksjonene gjelder til 31. oktober.

Skulle det være norske lag i selve turneringen, byr også innreiserestriksjonene på utfordringer. 1. runde i Europa League skal spilles 20. oktober, 2. runde 27. oktober.

Så er det å håpe at det ikke blir behov for restriksjoner så lenge.