– Jeg vil vinne titler med ØIF Arendal – ØIF Arendal

– Jeg vil vinne titler med ØIF Arendal

Hermann Gjekstad er klar for ØIF Arendal. 23 åringen kommer fra Sandefjord. Han har spilt de siste to årene i mørkeblått for nyopprykkede Viking, men bytter nå ut regnet på Vestlandet med sol og sommer på Sørlandet!

Hermann begynte sin håndballkarrière i moderklubben STIF. Her spilt han i flere år før det en gang kom en telefon fra Runar.

Det var Marinko som var Runar sin hovedtrener og han var tydelig på at han ville ha Hermann med på laget.

– Da Marinko ringte og ville ha meg til Runar bestemte jeg meg for å satse på håndballen. Det endte opp med å bli en fantastisk sesong, sier Hermann.

– Jeg husker jeg fikk høre det fra venner og familie at jeg skiftet fra STIF til Runar, men jeg angrer ikke et sekund på at jeg gjorde det. Det valget har nok vært avgjørende for at jeg står her i dag klar for å spille for en av Norges største og beste klubber, sier han stolt.

– Men flere forsto klubb byttet ganske raskt, og pappa Ole ga meg god støtte, selv om det kanskje var litt surt for han også. Han har spilt på landslaget og STIF, han hadde også en liten tur til utlandet. Den gang kjempet Runar og STIF om å være Norges beste lag, så litt «rivaleri» var det.

Veien videre for Hermann var flere gode sesonger i Runar, før han valgte å reise videre til Vestlandet og Viking.

Hermann i aksjon for Viking

I år rykket han opp sammen med de mørkeblå, men blir altså ikke med videre. Han tar med seg sakene sine og flytter til Arendal, og skal fra neste sesong spille i rødt og sort.

– Jeg er veldig stolt nå. Det er fantastisk å kunne si at en er ØIF Arendal spiller. Dette er en svært profesjonell klubb i håndball sammenheng. Jeg gleder meg veldig til å spille kamper hjemme i Sparebanken Sør Amfi, sier Hermann.

Han er tydelig på at det vil være et steg opp og at det vil bli en tøff konkurranse om å få spilletid.

– Jeg har sett på flere ØIF Arendal kamper. Jeg er imponert over troppen, den er veldig brei og god. Jeg håper å kunne bite litt fra meg og gjøre en god figur… Kanskje jeg også kan lære et triks eller to av mine nye kolleger.

Han fortsetter…

– Sander som spiller i samme posisjon som meg (høyrevingen) er veldig god, jeg er sikker på at jeg kan lære noe av han og kanskje han kan lære noe av meg. I tillegg vil jeg selvsagt trekke frem Sondre Paulsen. Han er en legende og har vært en av landets beste spillere, jeg er sikker på han kan også kan lære meg et triks eller to.

Han er ydmyk og har stor respekt for sine kommende kolleger. Han forteller at han også gleder seg til å møte noen «kjente fjes».

– Jeg har spilt litt med Olaf i våre yngre dager. I tillegg har jeg også fått spilt sammen med Kristijan Jurisic og Mario Matic. Det blir gøy å se de igjen og ikke minst å kunne ikle seg i samme drakt som dem.

Vi spør Hermann litt om hans styrker og svakheter og hva slags ambisjoner han har i ØIF Arendal.

– Jeg er en spiller som eier litt ro i spillet mitt. Jeg er flink til å se løsninger og god med ballen. Jeg vil også skyte på meg at jeg skyter godt, ler den unge høyrevingen.

– Jeg har også litt ambisjoner… Jeg drømmer om å ta titler med ØIF Arendal. Nå gleder jeg meg veldig til å komme i gang…

Velkommen til ØIF Arendal, Hermann Gjekstad!

sponsorfamilien