Kaos i dansk håndball! – ØIF Arendal
Dansk håndball

Kaos i dansk håndball!

Sesongavslutningen i Danmark har utviklet seg til å bli et lite mareritt for det danske håndballforbundet og klubbene som befinner seg på nedrykk!

Det har vært dramatikk å spore den siste tiden i dansk håndball. I går kveld holdt DHF (Det danske håndballforbundet) et møte hvor de skulle stemme om hvordan utfallet i de danske seriene ville ende.

Det skulle stemmes om hvem som ble mestre, nedrykk og hvem som rykket opp. Det har gått alt annet enn pent for seg.

Det mest dramatiske utfallet i saken er selvsagt nedrykksplassen. Ved nedrykk oppstår det store forandringer i klubber og da spesielt ved et økonomisk synspunkt.

De tre lagene som ligger på nedrykk er: Nordsjælland Håndbold (Herrer), EH Aalborg (Damer) og Odder (Herrer 1 divisjon)

Nordsjælland ligger sist i Primo Tours Ligaen

Årsaken til den trøblete avslutningen på sesongen er at de involverte klubbene er uenige om at de skal rykke ned. Ved den brå sesongavslutningen i april oppstå det en sak i henhold til nedrykk. Nå vil DHF avikle sesongen og sende de 3 lagene ned før anken i saken er blitt besvart av domstolen i DIF (Danske idrettsforbundet)

Nordsjælland, EH Aalborg og Odder mente at det var urettferdig at de skulle rykke ned ettersom at de hadde gode muligheter til å holde seg i sine divisjoner. I tillegg mener de at representantene for DHF ikke kan avgjøre når det er sesongslutt så lenge det er en uavklart anke hos DIF.

LES OGSÅ:
ØIF Arendal henter «hjem» dansken, Lars Jacobsen!

Etter avholdt møte

Det danske håndballforbundets (DHF) representantskap bekreftet mandag kveld at klubbene rykker ned. Det var en forholdsvis kort prosess hvor totalt 51 representanter stemte. Resultatet var at 50 stemte for at tabellen ble stående slik den står og at 1 ville se på andre muligheter.

Det får flere av de involverte klubbene til å reagere og direktøren i Nordsjælland Hans Peter Dueholm var raskt ute å kommenterte saken.

– Det virker som at det kun var en fornuftig person i denne gruppen med mennesker og at dette har vært avklart lenge før møtet startet.

Han fortsetter…

– Det danske håndballforbundet hadde en mulighet til å ta en rettferdig avgjørelse, men de har valgt å ikke gjøre det. Da må vi la advokatene våre ta diskusjonen videre, sier Nordsjællands direktør Hans Peter Dueholm til danske TV 2 sport.

Klubbene vil dermed fortsette å prøve å unngå nedrykk og henviser til anken hos DIF. Saken vil forsette å prege dansk håndball også i tiden fremover.