«Jeg er like god… Nei, bedre enn Sander på dette» – ØIF Arendal

«Jeg er like god… Nei, bedre enn Sander på dette»

Sebastian Løvlie Simonsen er nok allerede et kjent navn for mange. Han er 16 år gammel, går i 10 klasse på Stuenes skole. Han herjer på G15 laget og har nå søkt toppidrett på Sam Eyde til høsten.

Hva posisjon spiller du i, og hva er er dine styrker?

– Jeg spiller vanligvis back men er i en prosess for å bli omskolert til venstre ving nå. Jeg er rask med veldig god spenst, sterk på finter og med et godt skudd.

Hva er årsaken til omskoleringen?

Hehe, jeg er ikke en av de høyeste. I tillegg er jeg som sagt rask, så vingene og spesielt venstre ving vil nok være det beste for meg fremover. Prosessen med omskolering har også gått bra så langt, sier 16 åringen.

Når og hvorfor begynte du å spille håndball?

– Jeg begynte å spille håndball i 2. klasse. Jeg hadde vel ikke noe valg når det kom til hva sport jeg skulle spille, ler Sebastian.

Jeg ble jo selvsagt sterkt påvirket av Sander og resten av familie. At Pappa var trener for håndball laget gjorde også at håndball ble min naturlige sport. Nå før sist sesong så byttet jeg lag fra Sørfjell til ØIF Arendal.

Sebastian i aksjon i utendørs håndball.

Så hva er er målet ditt som spiller?

– Målet mitt er først og fremst å bli så god som mulig. Jeg drømmer selvsagt å spille for ØIF Arendal, men og har også en drøm om utlandet. Det hadde vært sinnsykt gøy å spille i Tyskland.

Hva slags lag skulle det vært?

Hva slags lag det skulle vært er nok ikke så nøye. Så lenge en får oppleve å spille for et tysk lag må jeg vil si meg fornøyd. Jeg følger svært mye med, så jeg er litt betatt av håndball i akkurat Tyskland kan en si…

Hva forventninger har du for hospiteringen sammen med ØIF Arendal gutta?

– Dette er min første gang på hospitering sammen med proffene. Jeg forventer et relativt høyt nivå, men jeg håper å kunne vise hva jeg er god til, men er forbedret på å bli lurt når tempoet skrues opp. Vi får se hva som skjer, sier det unge talentet med et lite smil om munnen.

Gjør et kupp på vårens alternative Swedoldager. Trykk på bildet for link til tilbudsavisen.

Har du noen forbilder i ØIF Arendal?

– Jeg tror nok ikke dette kommer som noe sjokk, men Sander er jo selvsagt mitt forbilde. Visst jeg hadde sagt noe annet så tror jeg ikke det blir så god stemning hjemme, sier han spøkefullt.

Har du noen forbilder i utlandet?

– Magnus Jøndal. Han spiller i SG Flensburg-Handewitt, og jeg syntes spillestilen hans er fantastisk. Han scorer på noen umulige skudd, og har en sylfrekk teknikk. Ja, sammen med Sander så er Magnus et ordenlitg forbilde!

Hvordan trener du nå i disse Koronatider?

– Vi har nylig begynt med litt fellestrening igjen og før det var det mye egentrening. Vi har jo en del utstyr her hjemme, og jeg trener naturligvis mye med Sander. Vi testet nylig hvem som har best spenst, og da vant jeg, så formen er på plass, avslutter Sebastian.

HER ER EN SAMLING AV ALLE INTERVJUENE MED TALENTENE VÅRE!

https://arendal.nth.webcore.no/2020/04/20/min-guttedrom-barcelona/

LES OGSÅ // Intervjuet med Jakob Falk Lorentzen
Jeg var en fotballkeeper som ble U-landslagsspiller i håndball

LES OGSÅ // Intervjuet med Jonas Johansen
Dette vil hjelpe meg med å nå mine mål!

LES OGSÅ // Intervjuet med Henrik Øygarden
Jeg skal på Landslaget!

LES OGSÅ // Intervjuet med Sverre Asser
Champions League med ØIF Arendal er en stor drøm!

sponsorfamilien