«Jeg skal på landslaget!» – ØIF Arendal

«Jeg skal på landslaget!»

Henrik Øygarden er neste mann av ungguttene som blir intervjuet. Han er 16 år og spiller til daglig på ØIF Arendal G16. Han går på Sam Eyde videregående skole på linjen topphåndball og drømmer om å spille på landslaget!

Hva posisjon spiller – og hva slags type er du?

– Midtback. Jeg er nok ikke den raskeste og ikke den høyeste, men jeg ser på meg selv som en smart spiller. Jeg har stor spilleforståelse. En typisk toveis spiller!

Henrik Øygarden

Når og hvorfor begynte du å spille håndball?

– Jeg begynte i 2 eller 3 klasse, og startet med å spille på grunn av familien. Min far Kjetil Øygarden har spilt for Øyestad i veldig mange år, så jeg har nok blitt påvirket av det, også min mor er veldig god og interessert i håndball. Alle vennene mine spiller også, så her er det kun håndball som gjelder!

Kjetil Øygarden

Hva er målet ditt som håndballspiller?

Målet mitt er å spille i eliteserien eller høyere. ØIF Arendal og Landslaget er det store målet!

Hvordan ser du for deg den kommende treningsperioden med ØIF Arendal blir?

– Jeg har ikke vært med å spille sammen med proffene før, Så det blir veldig spennende. Jeg tror det blir gøy, og gleder meg veldig, veldig mye. Det er noe jeg har drømt om siden jeg var liten, forteller den engasjerte 16 åringen.

Han er klar over hva som venter han…

– Det vil bli veldig tungt og det er jo et helt annet nivå. Jeg må prøve å tilpasse meg så godt som mulig, så får vi se hvordan det går. Jeg vet jo at jeg blir bedre av å spille med ØIF Arendal gutta, så jeg ser på dette som en fantastisk mulighet! Jeg er også veldig fornøyd med at Mario Matic er min fadder.

LES OGSÅ // Intervjuet med Sverre Asser
Champion League med ØIF Arendal er en stor drøm!

Har du noen forbilder i ØIF Arendal?

– Hehe, jeg må jo nevne fadderen min Mario Matic selvfølgelig, ler Henrik.

– Men det er nok Sondre Paulsen og Eirik Heia Pedersen som er de store forbildene. Jeg har visst – og kjent til de lenge, de er sinnsykt gode og lojale. Jeg håper jo at jeg kan bli en slik spiller en dag, som ofrer alt for klubben.

sponsorfamilien

Har du noen andre forbilder i håndballen?

– Mikkel Hansen og Andy Schmid! Mikkel er utrolig kul og god, med noe helt spesielt over seg! Mens Andy er en playmaker som jeg virkelig ser opp til.

Hvordan trener du nå i disse Koronatider?

– Jeg trener veldig godt faktisk! Jeg trener opp mot to dager hver dag, og har fått låne en del utstyr av en gym på Risør. Jeg har også trent mye sammen med familien.

Hva med løpetrening, får du tid til det?

Ja, haha. Jeg bytter med å løpe og trene styrke. Et godt mønster som funker veldig bra for meg, avslutter Henrik.

Sondre Paulsen kan vinne prisen for årets publikumsfavoritt i Rema1000-Ligaen. Har du sett Sondre i aksjon? Stem han gjerne frem til å vinne prisen her.

sponsorfamilien