«Jeg var en fotballkeeper som ble U-landslagsspiller i håndball» – ØIF Arendal
Jacob lorentzen

«Jeg var en fotballkeeper som ble U-landslagsspiller i håndball»

Jakob Falk Lorentzen er 17 år gammel. Han går på Arendal Videregående skole på linjen toppidrett. Til daglig spiller han for G18 og i 2.divisjon for ØIF Arendal. I tillegg har han fått prøve seg 3 ganger på U-landslaget!

Hva er dine styrker, Jakob?

Jeg er en strekspiller som er veldig god i forsvar, jeg tåler å få litt juling og liker å holde tett bakover!

Når og hvorfor begynte du å spille håndball?

– Hehe, det er faktisk en ganske morsom historie. Jeg var fotballkeeper som liten, og av tilfeldigheter som ble jeg spurt om å stå i mål på en håndballturnering for Øyestad. Jeg takket ja til tilbudet og tenkte at dette kom til å bli gøy. Jeg forsto kjapt at ting ikke var helt som i fotball, ler den unge U-landslagsspilleren.

– Det gikk ikke så bra, men jeg likte håndball godt, så jeg bestemte meg for å bli med videre. Jeg var nok forholdsvis sen med å komme i gang, for dette var vel rundt 6-7 klassen… Men mine 10 år i fotballen har vel gitt meg noen fordeler tenker jeg, sier Jakob lurt.

Jakob legger ikke skjul på at han alltid har vært veldig glad i håndball, og sport generelt, så håndball var nok ikke helt ukjent for han.

– Ja det stemmer det at interessen for håndball alltid har vært der. Jeg har vært på veldig mange ØIF Arendal kamper, både i Nedeneshallen og i Sparebanken Sør Amfi! Jeg følger med på håndball på TV, jeg tror nok at jeg en lærer noe av det også.

LES OGSÅ:
Hermann Thysted & Jakob Falk Lorentzen på U landslaget!

Så Jakob, hva er målet ditt som spiller?

Jakob tar en kort pause før han bestemmer seg for å svare…

– Jeg har ikke noen klare mål faktisk. Jeg gjør det som jeg syntes er gøy. Men visst vi snur det over til motivasjon, så har jeg vært veldig motivert til å drive med håndball. Når høydepunktene kommer i fleng med U-landslagetssamlinger og 2. divisjon, så blir man veldig motivert til å gi alt. Jeg har også fått spilt treningskamp med proffene mot Ribe Esbjerg tidligere i år. Det var veldig kult og en fikk virkelig kjent på nivået!

Jakob i duell mot Ribe-Esbjerg spillerne.

Nå har du vært med et par ganger før, men hva forventninger har du denne gangen for hospiteringen sammen med ØIF Arendal gutta?

– Jeg skal gjøre som jeg pleier, å prøve å gjøre så godt som jeg kan. Jeg håper jeg ikke er så langt unna nivået, jeg skal i hvert fall sørge for å være i toppslag til treningene. Så skal det nok gå bra!

Har du noen forbilder i ØIF Arendal?

Jakob ler litt og sier…

– Hehe, dette er nok ikke det svaret dere er ute etter, men min favoritt spiller ikke i ØIF Arendal. Som sagt har jeg vært mye i Nedeneshallen og i Sør Amfi, og min favoritt har spilt lenge for klubben, men ikke lengre. Kenny Ekman var min store helt, og er nok fortsatt den jeg ser mest opp til.

Kenny Ekman har 7 sesonger for ØIF Arendal, så at han er Jakob sin store helt kan vi godt forstå!

– Men jeg må få lov å skryte litt av min fadder Kristian Rammel også, han er veldig god og jeg gleder meg til å jobbe mer med han!

sponsorfamilien

– Ellers så syntes jeg også at Bjarte Myrhol er ganske kul! Han er kanon god i forsvarspillet, noe dere vet jeg liker, sier 17 åringen.

Hvordan trener du nå i disse Koronatider?

Jeg har mye utstyr hjemme. Jeg trener mye med en nabo av meg, vi løper en del. Det er kjekt at vi er to, for om man er alene så blir det fort ganske kjedelig, avslutter jakob.

LES OGSÅ: Intervjuet med Jonas Johansen
Dette vil hjelpe meg med å nå målene-mine!

LES OGSÅ: Intervjuet med Henrik Øygarden
Jeg skal på landslaget!

LES OGSÅ: Intervjuet med Sverre Asser
Champions League med ØIF Arendal er en stor drøm!

Nyt det deilige vårværet og ikke stress med lage mat. Castelle Bar & Restaurant kan levere deilig burgere, tapas og annet snadder. Se menyen her!

castelle