«Dette vil hjelpe meg med å nå målene mine!» – ØIF Arendal

«Dette vil hjelpe meg med å nå målene mine!»

Jonas Johansen kom til Øyestad G18 før fjorårets sesong, etter å tidligere ha spilt i ungdomsavdeling til Grane Håndball. Nå forteller den 17 år gamle midtbacken hva han håper på for fremtiden.

Hva slags type spiller er du, Jonas?

Jeg er er en midtback. Jeg er gjemt over god, med bra spilleforståelse, et hardt skudd og bevegelighet. Jeg scorer en del mål, men liker også å sette opp andre. Det kan vel sies at jeg er en lagspiller!

Hvorfor og når begynte du med håndball?

– Jeg startet da jeg var 5-6 år gammel. Mye grunnet at faren min var trener. Han har også spilt i eliteserien, noe som gjorde at håndball ble naturlig for meg!

Hva er målet ditt som håndballspiller?

– Mitt mål er å ha det så gøy som mulig og se hvor langt jeg kommer. Det hadde vært veldig gøy å kunne få spilt i eliteserien en dag…

Stemningen i samtalen er litt spøkefull, så vi velger å spøke litt ekstra med svaret til Jonas.

Ja, du sier at det hadde vært gøy å kunne spille i Rema1000-Ligaen, men er det samme hva lag?

– hehe, nei altså jeg kunne nok aldri spilt kamper i noe annet enn rødt og sort. Det er selvsagt ØIF Arendal jeg vil spille for i fremtiden, sier Jonas

Så for eksempel Elverum er uaktuelt?

– Haha, ja det hadde nok ikke vært aktuelt, ler Jonas

Jonas I ØIF Arendal drakt

Hva med den kommende treningsperioden med ØIF Arendal, hvordan tror du den vil bli?

Jeg var med litt i fjor, og den gang ble jeg overrasket av nivået. Alt går raskere og proffene i klubben er veldig gode. Jeg lærte mye sist, men denne gangen tror jeg det vil være lettere å lære seg noen triks eller to. Jeg er nok litt mer forberedt på hva som venter meg nå.

Det er ikke bare det fysiske Jonas legger vekt på når han skal på hospitering med proffene.

Jeg gleder meg også til å utvikle meg som person. I lag med gutta i ØIF Arendal så har jeg gode muligheter til lære en hel del om meg selv og hvordan jeg kan bli best mulig. Det vil hjelpe meg til å nå målene mine.

Har du noen forbilder i ØIF Arendal?

Josip Vidović! Han spiller i samme posisjon som meg, han har en enorm spilleforståelse og er vanvittig god. Han er jo fadderen min også, så det passet jo utmerket!

Har du noen andre forbilder i håndballen?

jeg følger mye med på tysk håndball, men det er nok Josip som er min store favoritt!

Hvordan trener du nå i disse Koronatider?

Jeg prøver å få trent så mye som mulig, jeg trente faktisk mens dere ringte! I dag er det styrketrening for rygg og armer som står «på menyen». Jeg prøver også å løpe et par ganger i uken. Da blir det en del intervaller, bakkeløp og langkjøring.

Hva med håndball. Får du kastet litt?

Jeg har et mål bak huset som jeg skyter litt på, men det er ikke helt det samme. Jeg gleder meg til vi er i gang igjen, avslutter Jonas.

LES OGSÅ // Henrik Øygarden sitt intervju
«Jeg skal på landslaget!»

LES OGSÅ // Sverre Asser sitt intervju
«Champions League med ØIF Arendal er en stor drøm»

sponsorfamilien