Norges Håndballforbund avlyser Bring- og Lerøyseriene – ØIF Arendal

Norges Håndballforbund avlyser Bring- og Lerøyseriene

Norges Håndballforbunds nasjonale ledergruppe, som består av forbundets generalsekretariat og regionenes daglige ledere, er samlet på Ullevaal Stadion i dag. Nå har de besluttet å avlyse de nasjonale seriene for 16- og 18-årnger.

Gruppen vurderer i sitt pågående møte de tydelige signaler fra Folkehelseinstituttet, og hvilke konsekvenser disse får for avviklingen av norsk håndballs aktiviteter. Føringene fra myndighetene omhandler blant annet forslag om å begrense utstrakt reisevirksomhet, arrangement med stort antall mennesker til stede og overnattinger.

Arendal har flere lag i begge turneringene.

Bringserien (for landets 16-åringer) og LERØYserien (for 18-årsklassen) skulle etter planen gått inn i sin fjerde av fem serierunder kommende helg, med lag og spillere fra hele landet involvert. Turneringene skal etter planen avsluttes med sluttspill i mai, hvor nasjonal vinner kåres.

På bakgrunn av de råd Folkehelseinstituttet har gitt for håndtering av koronasituasjonen, har Norges Håndballforbund bestemt at de tre gjenstående spillehelgene avlyses. Bringserien og LERØYserien sesongen 2019/2020 er dermed avsluttet.

De deltakende klubbene vil motta direkte informasjon fra NHF i nærmeste fremtid, vedrørende rutiner for reisefordeling og økonomiske spørsmål.

Møtet i NHFs nasjonale ledergruppe fortsetter onsdag. Ytterligere anbefalinger og vedtak vil bli formidlet i løpet av dagen.

– Norges Håndballforbund beklager konsekvensen, men er svært opptatt av å lytte til og følge de tydelige signaler og råd som gis fra helsemyndighetene, sier generalsekretær Erik Langerud.

Les hele saken på NHFs sider her