Poengdeling i drama for (nesten) tomme tribuner – ØIF Arendal

Poengdeling i drama for (nesten) tomme tribuner

Et straffekast i siste sekund fra André Lindboe sørget for poengdeling i Terningen Arena.

Det endte 27-27 – etter at Elverum ledet til pause, men ØIF Arendal var i føringen gjennom stort sett hele andre omgang. Dermed klarer ØIF Arendal seg med uavgjort i sølvkampen mot Drammen førstkommende søndag.

Rammene rundt kampen var mildt sagt spesielle. Det som pleier å være en publikumsfest foran en fullsatt Terningen Arena, bød oss denne gangen på en folketom arena som følge av frykten for spredning av koronaviruset. Meldingen kom fem timer før kampen og flere fra Arendal på vei til Elverum, måtte gjøre vendereis. En liten gruppe med frivillige hadde tatt plass på tribunen iført Elverum-drakter.

André Lindboe scoret åtte mål og sikret poeng på straffe i siste sekund.

Arrangøren fikk i alt lov til å ha inne 100 personer i hallen, inkludert spillere.

Som ventet var ikke Eirik Heia Pedersen med i ØIFs tropp, noe som er svært sjelden kost for ØIFs veteran og kaptein. Benjamin Swan – som til daglig spiller for andrelaget – var med i troppen som Heia Pedersens erstatter.

ØIF overrasket nok noen med å starte med André Bergsholm Kristensen mellom stengene. Han fikk også redning i kampens første angrep, før Mario Matic kunne sette inn kampens første scoring. Olaf Richter Hoffstad, for anledningen med sterkt oppteipet ankel etter smellen mot Nærbø, sørget for 2-1, etter at Elverum hadde utlignet.

Martin Lindell ble toppscorer i kampen med ni mål.

Etter fem minutter sto det 2-2. ØIF scoret på straffe, og kunne ha øket ledelsen om nøyaktigheten hadde vært bedre, men i stedet utlignet Elverum.

Etter ti minutter hadde vertene kommet seg i føringen. ØIF lå under 5-6. Etter 11 minutter var det blitt 5-7. 13.30 var spilt da det sto 6-9. Elverum utnyttet at de hadde fått sin andre overtallsperiode i kampen. Og tidligere hadde de utnyttet at ØIF ikke var raske nok med å bytte til å sette ballen mellom stengene.

Luka Panza og André Jørgensen Hofstøl brukte en time out etter 15.30 til å etterlyse med nøyaktighet og flyt i spillet. Der hadde de et godt poeng. Da lå ØIF under 7-10.

Like før det var spilt 17.30 fikk Elverum sin første tominutter i kampen. På tide vil kanskje noen si. ØIF lå under 7-11, men klarte å knappe inn med to mål i løpet av overtallet.

ØIF kom seg også et mål bak, etter at Bergsholm Kristensen så vidt klarte å hindre en avslutning fra Aleksander Blonz å gå i mål. Begge lag hadde sine muligheter til å score, men nøyaktigheten hos begge lag var ikke all verden. ØIF klarte å komme opp til 12-12 ved Jesper Munk.

Elverum svarte to ganger og var to foran igjen, men ØIF reduserte til 13-14 like før klokka viste 25 minutter.

Kampen var egentlig ikke så ulik returmøtet i Sør Amfi, med to lag som fulgte hverandre til døren i første omgang. I løpet av de siste fem minuttene maktet begge lagene å score en gang hver, som sørget for at ØIF lå under 14-15 ved pause.

André Lindboe har scoret en rekke mål i Terningen Arena. Andre omgang var ikke gammel nettopp Lindboe satte inn 15-15. En redning fra Bergsholm Kristensen sørget for at ØIF fikk en ny mulighet. Den utnyttet Lindboe og sørget for 16-15-ledelse. Jesper Munk økte til 17-15.

Men en ny tominutter for ØIF, denne gangen på Kristian Rammel, sørget for at Elverum fikk redusere. Lindboe sørget imidlertid for at de to målene holdt seg, og da Kristijan Jurisic kom inn på et straffekast og reddet, så det lyst ut for ØIF.

Med 40 minutter på kampuret hadde ØIF 20-19-ledelse. Martin Lindell sørget for 21-19 fra straffemerket, en situasjon der Laurits Mo Rannekleiv ble revet overende og Elverum pådro seg sin tredje tominutter i kampen.

Det var en periode av kampen der begge lagene slurvet mye. Elverum hadde sine sjanser til å utligne, men klarte ikke utnytte det. ØIF hadde sine muligheter, men også de misset. Jesper Munk klarte imidlertid å sette 22-20 og ny tomålsledelse for ØIF før 45 minutter var spilt.

ØIF spilte klokt og brukte mye tid i angrep. Det var ikke alltid det endte godt, men samtidig så det ut til å frustrere Elverum-spillerne. Bakover ga de Elverum-spillerne den julingen de maktet.

Med ti minutter igjen var det 22-21 til ØIF. Martin Lindell sørget for å øke til to mål, men Elverum kom tilbake og det to ganger. Begge gangene fra sjumeteren, uten at ØIF hadde klart å utnytte sine angrepsmuligheter.

Neste ØIF-scoring ble fulgt av en rask igangsetting fra Elverum, som sørget for utligning og at to minutter på sidelinja for Josip Vidovic.

Med fem minutter igjen sto det 25-25.

André Lindboe satte inn sitt sjuende mål da han scoret til 26-25. Elverum avsluttet neste angrep i stolpen, og det gjenstod under tre minutter. Men Elverum er Elverum og det nytter ikke å misse mot dem. Med mindre enn to minutter igjen var det blitt 26-26.

Med 1,37 igjen skaffet Jesper Munk ØIF et straffekast. Men Elverums Emil Imsgard sørget for å holde avslutningen utenfor målet. Dermed var det 26-26 inn i siste spilleminutt. Selv om ikke stemningen på tribunene var der, var spenningen der så til de grader.

Elverum sørget for å sette sin mulighet og dermed sende Elverum i ledelsen for første gang i andre omgang, med 34 sekunder igjen.
ØIF Arendal ville få en sjanse til. Det ble lagt inn kampens siste time out-kort og en plan ble lagt. ØIF prøvde med sju mot seks. Sondre Paulsen utfordret med fem sekunder igjen – Elverum dekket innenfor og skaffet straffekast.

André Bergsholm Kristensen

André Lindboe fikk sjansen. Han gjorde som han har gjort så mange ganger før i Terningen – satte straffen i mål og sikret 27-27 og dermed et poeng med hjem fra Elverum.

Elverum – ØIF Arendal 27-27 (15-14)
Terningen Arena. Tomme tribuner (nesten)
Dommere: Lars Jørum og Håvard N. Kleven.
Utvisninger: Elverum 3×2 min. ØIF 5×2 min.
Flest mål Elverum: Alexander Westby 7 mål.
Laget: Kristijan Jurisic, André Bergsholm Kristensen – Josip Vidovic, Mario Matic 1, Martin Lindell 9, Kristian Rammel, André Lindboe 8, Sondre Paulsen 2, Benjamin Swan, Laurits Mo Rannekleiv 1, Olaf Richter Hoffstad 1, Jesper Munk 3, Sander Løvlie Simonsen 2.