Seeding i sluttspillet er innen rekkevidde – ØIF Arendal
ØIF - ST. Hallvard 34-28 Sør Amfi 10/11-19

Seeding i sluttspillet er innen rekkevidde

Det ligger godt an til seeding i sluttspillet for ØIF Arendal.

Med en plass blant de fire beste i grunnserien, er ØIF Arendal seedet i sluttspillet. Det betyr at vi vil før hjemmebanefordel i minst kvartfinalen.

ØIF Arendal og Kristian Rammel slo Fold St. Hallvard 34-28 i Sør Amfi.

Og med seier over Fold St. Hallvard er dette i boks. Alt ligger til rette for det også i skrivende stund, men med en seier til, så er det ikke til å unngå. Da vil ØIF Arendal holde Bækkelaget og Haslum bak seg, uansett hva de to klubbene finner på!

Det er seks poeng ned til Bækkelaget. Med seier i alle kampene for Oslo-klubben, ender de på 26 poeng og dermed likt med ØIF, om ØIF kollapser i de fire siste rundene. Men siden Bækkelaget har ØIF på innbyrdes oppgjør (3 plussmål), vil Bækkelaget da ende foran på tabellen.

Også Haslum kan gå forbi ØIF Arendal. Bæringene har 19 poeng og fire kamper igjen. De kan dermed ende på 27 poeng og har i likhet med Bækkelaget ØIF på innbyrdes oppgjør.

Mario Matic i det første måtet med St. Hallvard

I sluttspillet er det også slik at de fire beste lagene får velge motstander i kvartfinalen. De to best seedede fra grunnserien får velge i semifinalen, og får også fordel av tre hjemmekamper.

ØIF Arendal har også fått litt hjelp i kampen om medaljene i de siste rundene. Søndag slo Kolstad Drammen og sørget med det for at ØIF nå er to poeng foran Drammen, som før sesongen ble sett på som den kanskje største favoritten i grunnserien.

Og på onsdag fikk Kolstad det tøft mot Halden, en kamp Halden vant 28-27. Dermed har Kolstad tre poeng å hente inn på ØIF, men har bare tre kamper å gjøre det på.
Likevel må en trolig vente til siste runde før alt er klart med tanke på serieplasseringen til ØIF Arendal, Kolstad og Drammen …

ØIF har ennå en knøttliten mulighet på å forsvare seriegullet for forrige sesong, men da må Elverum kollapse helt. ØIF har åtte poeng å hente på hedmarkingene, akkurat det antallet poeng det er igjen å spille om for begge lag.