– Veldig bra for meg å ha Kristijan tilbake – ØIF Arendal
André Bergsholm Kristensen i aksjon mot Halsum i Nadderud Arena

– Veldig bra for meg å ha Kristijan tilbake

Nå er Kristijan Jurisic endelig tilbake for fullt. Målvaktkollega André Bergsholm Kristensen er glad for å ha rivalen tilbake.

Åsmund Strat har vikariert i fraværet til Jurisic, som har hatt to kneoperasjoner siden april. Nå er han tilbake for full og dermed kan vikarmålvakt Strat vende tilbake til jobben som trener for målvaktene.
– Det er veldig bra og positivt for både meg og laget å ha Kristijan tilbake. Vi har en veldig sunn konkurranse oss i mellom som er til fordel for alle, sier Bergsholm Kristensen.

Kristijan Jurisic

Det er en topp motivert Jurisic som nå er tilbake. Han var med noen kamper før jul, men beskriver selv at han langt fra var hundre prosent da.
– Jeg var vel noe redusert, skal erkjenne det. Planen var at jeg skulle stå ved behov, og jeg fikk stå noen minutter. Jeg kjente det litt i kneet da, men etter jul har det vært smertefritt, sier han.

Ingen skal være i tvil om at det er en sterkt motivert Kristijan Jurisic som tar på seg målvaktdrakten igjen mot Kolstad 29. januar.
Han har med seg flere gode opplevelser foran turen til Trondheim. Ikke minst fra treningskamper mot KRS mandag, da han stoppet på vanvittige 68 i redningsprosent.

André Bergsholm Kristensen sammen med målvakttrener Åsmun Strat.

Men likevel er det ikke bare KRS-kampen han har med seg inn på veien mot Kolstad-kampen.
– Det hjalp veldig å få den kampen mot KRS. Men jeg var nok mest overrasket over den omgangen jeg sto mot Ribe Esbjerg. Da ble jeg overrasket over hvor bra det gikk, forteller han, og sikter til tosifret antall redninger på en omgang mot det danske topplaget.

Han sier han er overrasket hvor bra det har gått og føler han er på et nivå etter skaden han ikke trodde han skulle være i nærheten av.
– Men det har også hjulpet at Åsmund er tilbake som målvakttrener. I tillegg er det en god atmosfære mellom André og meg som gjør at vi får det beste ut av hverandre, sier Jurisic.

André Bergsholm Kristensen trekker frem at det er et helt lag som har brukt januarmåneden godt, der det har blitt gitt prioritet til ting som så langt i sesongen ikke har fungert optimalt.

Han føler ikke det var noe press på sine unge skuldre i første halvdel av sesongen, da han ble førstemålvakt i fraværet til Jurisic.
– Jeg tenkt ikke noe på det, helt ærlig. Jeg kjente ikke på det trykket. Vi har vært to som har delt på ansvar og er det fortsatt. Presset som var, la jeg på meg selv. Det er jeg som er min største kritiker og presterer jeg ikke som jeg vil, så er det jeg som blir mest skuffet, forklarer han.

Bergsholm Kristensen mener at ØIF Arendal ikke har råd til å gjøre noen flere feilskjær i de kommende kampene.
– Vi er nødt til å gjøre det bra om vi skal henge med i toppen. Vi har ikke rdå til neon feilskjær slik situasjonen er nå, sier han.